| Brušenje zobkov | |
|
+19sonja256 Juni Cath Honda Avalon lenka Blue bolha Lee binko elanor Olivija AtLanT!da Eva njana Dejan mamaF Fiamma Sonii 23 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Nov 12, 2009 8:03 am | |
| mojidve mata pa radi brusiln kamn pa moje štunfe! Na srečo ne znata odpret predala, sam enkrat je mami pustila sveže na moji mizi in sm sam za 2 min šla iz sobe in so ceu kupčk (5 parov) v tem cajtu prenesle za kletko!!! In valda en je podlegu zobom in mam zdj luknco u njemu -.- | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Nov 12, 2009 8:04 am | |
| Tudi Takos ima brusilni kamen. Zanima me, ali imajo tudi vaše podgance spodnje zobke na vrhu malo ločene eden od drugega? Spet sem našla nekaj simpatičnega na netu: | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Nov 12, 2009 12:16 pm | |
| Ja, za Alexija vem, da ima razmak, Lumpi pa se ne vidita tako lepo zobka. | |
|
| |
Avalon
Število prispevkov : 180 Join date : 19/03/2009 Age : 30 Kraj : LJ
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Nov 12, 2009 12:38 pm | |
| A mi, ljudje, mamo pa vsi čist ravne zobe? Lepo prosim | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Nov 12, 2009 12:41 pm | |
| Ne, sej ni zaradi tega Sem mislila, da če so predolgi, se pol širijo zgoraj. Sam meni se ne zdi, da ima on predolge a skoraj nič ne grize | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Jan 07, 2010 12:49 am | |
| Mojedva pa grizeta sicer vse, če jima je dolgčas, ampak sem zdaj začela tako delati, da jima vsake toliko (odkar ju imam, je bilo 2x) dam vsakemu eno manjšo kost od piščanca ali purana. Najprej pojesta dol vse, kar se da, potem imata pa kost v kletki in ju vsak dan slišim, da jo škrabata. Meni je pa to kul rešitev, ker za kamen nisem sigurna, če bi ga hotela jest, surovih testenin, ki jima jih dam v hrano, pa ne marata preveč in ne vem niti, koliko jih pojesta, koliko jih pa zvlečeta kam. | |
|
| |
sonja256
Število prispevkov : 83 Join date : 09/09/2009 Age : 36 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Jan 07, 2010 10:41 am | |
| Zanimivo Mojadava pa obožujeta testenine. Dajem jima polnozrnate svedre (mislim da so Grande, bio, pol kile nekaj čez evro), ki jih tudi midva jeva in najprej iz hrane zmanjkajo ravno te testenine... Sta smešna, ko si jih odneseta pod kavč in se sliši pi celem stanovanju kako grizeta :=)=: | |
|
| |
pa3cija
Število prispevkov : 12 Join date : 29/07/2009 Age : 32
| |
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Feb 11, 2010 3:50 pm | |
| Meni je biba začela grist že drugo kletko... in kr ne neha.. malo sem razmišljala in prišla do ideje da bi samo tisti rob na tenko namazala s kisom ravno tako da ima malo kiselkast okus... to sem storila in danes kletka ni nič več zgrižena od včeraj.. problemov ni nobenih... upam da se ne bo več pritaknila tja. Sploh ji pa ni na pamet prišlo da bi lizala to. A se vam zdi kaj narobe? | |
|
| |
Tjashy
Število prispevkov : 210 Join date : 15/09/2009 Age : 28 Kraj : Lublana (=
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Feb 11, 2010 4:03 pm | |
| Heksa ma strašno rada ene sladoledke, v zooticu se jih kupi.. V bistvu brusilni kamni v obliki sladoledkov =) | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Ned Maj 30, 2010 2:32 pm | |
| | |
|
| |
Grass
Število prispevkov : 22 Join date : 14/09/2009 Age : 32 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Sre Jul 13, 2011 9:11 am | |
| Nikoli se ne bi sama od sebe tega spomnila in mi je prav dalo mislit : moj oče je pred par dnevi prišel iz plaže s sipino kostjo mi jo dal in rekel, da je za podgane. Sipina kost za podgane? Ker me je firbec matrau sem šla vse skupaj malo raziskat po netu, kjer sem našla, da je sipina kost pomemben dodatek za ptice saj si z njo ne le brusijo kljuna, temveč tudi dobijo iz nje različne minerale, kalcij in jod. Za glodalce pa sem našla različna mnenja. Za zajce in činčile naj bi bila škodljiva, če imajo že normalno raven kalcija. Če ga imajo preveč lahko razvijejo probleme z mehurjem in dobijo ledvične kamne. Za podgane pa sem prebrala, da čeprav ne rabijo dodatnega kalcija iz sipine kosti jo lahko imajo le z namenom, da si brusijo zobe (oz. da imajo kaj novega za demolirat ), drugje pa spet piše, da ji jo lahko daš le v primeru, če je v njeni prehrani premalo kalcija. Vaše izkušnje, misli, mnenja? | |
|
| |
podgančica
Število prispevkov : 17 Join date : 22/06/2014 Age : 24 Kraj : šk.loka
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov Čet Jul 24, 2014 11:12 am | |
| Hej,ravnokar sem ugotovila, da so lešniki v lupini ful fina zadevca za zobke brust, mojidve jih mata ful rade:) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Brušenje zobkov | |
| |
|
| |
| Brušenje zobkov | |
|