| zlomljen zobek | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
zelenatrava
Število prispevkov : 8 Join date : 21/10/2010
| Naslov sporočila: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 1:26 am | |
| prislo je do nesrece in moja pikica ima zlomljen zgornji zobek. zelo me skrbi za njo, ker predvidevam da se bo bolj tezko prehranjevala. zato vas lepo prosim za kaksne nasvete kako jo hranit in kako sploh ravnat z njo in ce ji zobki zrastejo nazaj? za vsako informacijo bom hvalezna. prosim cimprej. hvala. | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 9:07 am | |
| Če je zobek samo zlomljen verjetno ni problema, saj zobki ves čas rastejo, zbrusila si jih bo pa že sama. Težava je, će ima počen zobek.... to jo zna pa bolet, tako da predlagam obisk veterinarja, da jih poreže in ji da zdravilo proti bolečinam. | |
|
| |
zelenatrava
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 1:13 pm | |
| malo sem cudno vprasala. vem da rastejo, zaskrbelo me je le ce ji bodo normalno zrastli oz kako je s tem. zdaj se ze trudi jest, oz ze je, ceprav ji gre bolj tezko. zgleda ni navajena. res pa je da samo malo pogloda hrano, potem pa pusti. moozno da ima res se pocenega. :s boscek moj. bom pocakala par dni in se malo opazovala prehranjevanje, potem pa res k veterinarju ce ne bo boljse. hvala. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 3:02 pm | |
| V parih dneh gre lahko zadeva hudo na slabše. Če se ti zdi, da ne more jest trde hrane, ji namakaj brikete v vodi in ji dajaj predvsem mehko hrano, da bo vsaj kaj pojedla. Jaz bi jo k vetu peljala prec jutri v vsakem primeru, čakat nekaj dni je pri taki mali živalci lahko usodno. | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 4:12 pm | |
| Ja, zobek ji lahko poka naprej, tako da,... hitro h vetu. | |
|
| |
zelenatrava
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 10:25 pm | |
| huh. prav grozno se pocutim zdaj. bom peljala. pa vesta mogoce kje v okolici maribora je kak kvaliteten zivinozdravnik? da je le v najboljsih rokah.. | |
|
| |
Jagoda
Število prispevkov : 14 Join date : 20/05/2010 Age : 32 Kraj : Maribor/Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Pon Nov 01, 2010 10:59 pm | |
| Za eksotične živali bi ti priporočala dr. Goloba v Muti. Je sicer res slabe tričetrt ure vožnje iz Maribora, ampak jaz sem bila zelo zadovoljna z njim (sem peljala morske prašičke na rutinski pregled). Pa tudi od drugih še nisem zaenkrat slišala negativnih mnenj. Tako da, če imaš možnost prevoza ti ga močno priporočam | |
|
| |
zelenatrava
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Tor Nov 02, 2010 8:32 pm | |
| sem jo danes peljala in smo ugotovili da sta ji zlomljena zobka odpadla in veterinar je rekel da je to pri glodalcih pogost pojav. in glede na to da je padla iz sanka se mi je zdelo cudno da sta se ji kr zlomla in odgovor je bil da je tudi to kr pogosto, sploh ce pade direkt na zobke. dobila je antibiotik in nekaj proti bolecinam za deset dni. je pa problem, ker ko se zobek odlomi v globini zna prit do infekcij kar pogosto pomeni da zobki sploh ne zrastejo vec ker je zobna pulpa in korenina unicena. tako da upajmo da bodo rastli. je pa ze malo boljse, bolj razigrana, trudi se jest vecje kose pa ne gre ker ni zobkov ampak sva se znasli in papa mehke majhne koscke in jih z dlesnimi razgradi. upajmo da bodo zobki zrasli, ce ne pa tudi ni problema, bova pac vec casa namenili prehranjevanju in treba se bo odpovedat trdim poslasticam. sem pa bila v mb na kliniki za male zivali in je bil super vetrinar, mlad in vidlo se je da ima pojma o stvari. pricakovala sem slabse ampak sem kar navdusena nad oskrbo. bom sporocila kako bo z zobki. | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Sre Nov 03, 2010 6:15 am | |
| Lepo, da si takoj ukrepala. Držim pesti za zobke. Jst morm Natrixa vsake 10-14 dni vozit h zobarju, da mu porežejo zobke, ker mu zgornji rastejo na postrani Sem se celo zmenila, da kastriram vse 4 fante za ceno 2eh. | |
|
| |
Sara27
Število prispevkov : 41 Join date : 16/05/2010 Age : 41 Kraj : ljubljana
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Sre Nov 03, 2010 10:41 pm | |
| Koliko pa pride kastracija za eno podgano? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Čet Nov 04, 2010 4:58 am | |
| Jaz sem dala na VF letos poleti 60€. | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Čet Nov 04, 2010 5:59 am | |
| V Lj. je 70 za podgano. Še psi niso tok dragi | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Čet Nov 04, 2010 7:38 am | |
| Potem pa v Lj še poceni pridete skozi, v mojem kraju in okolici je npr.sterilizacija 130--160 €, za kastracije ne vem so pa najbrž res malo cenejše. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Čet Nov 04, 2010 8:18 pm | |
| - Skinny je napisal/a:
- V Lj. je 70 za podgano. Še psi niso tok dragi
Meni so rekli, da bo okrog 70, pa je bilo potem 60... | |
|
| |
nika_animals
Število prispevkov : 104 Join date : 01/10/2010 Age : 26 Kraj : maribor
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Sob Nov 06, 2010 6:28 pm | |
| Zelenatrava: sem pa bila v mb na kliniki za male zivali in je bil super vetrinar, mlad in vidlo se je da ima pojma o stvari. pricakovala sem slabse ampak sem kar navdusena nad oskrbo. Kaj to si šla v Pesnico pri Mb? Ker tam se tudi spoznajo na glodalce. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek Sob Nov 06, 2010 6:51 pm | |
| - nika_animals je napisal/a:
- Zelenatrava:
sem pa bila v mb na kliniki za male zivali in je bil super vetrinar, mlad in vidlo se je da ima pojma o stvari. pricakovala sem slabse ampak sem kar navdusena nad oskrbo.
Kaj to si šla v Pesnico pri Mb? Ker tam se tudi spoznajo na glodalce. A je to dr. Eržen? Ker vem da en mladi obvlada in ponavadi smo pri njemu. Sem pa že parkrat naletela na kakega drugega, ki ni niti malo navdušen nad takimi škodljivci. In me je vprašal, če bo podgana ugriznila, če jo bom ven iz torbe vzela ) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: zlomljen zobek | |
| |
|
| |
| zlomljen zobek | |
|