A je to normalno? :S Prej sem videla Booja, kako je lepo čistil in česal Cookie in jo pol kar na lepem naskočil. Potem sta šla vsak po svoje, čez par minut je pa isto naredil :S Zdej jih mam na očeh ves čas in ni bilo več nič, lepo obe pri miru pusti. Na enem forumu sem brala o morskem prašičku, ki je naskakoval sterilizirano samičko, sam zakaj bi pa kastriran samček to hotel počet? :S
EDIT: Sem malo pogooglala, ker je prejle Boo še Nutello tako naskočil, pa me je po pravici povedano mal panika zagrabla. In sem našla en kup zanimivih podatkov
Najprej, vsi viri pravijo, da je samec lahko ploden še 3, maksimalno 4 tedne po kastraciji (Jaz sem moje predstavila več kot 5 tednov po kastraciji, tako da se ni za bat
) To naskakovanje je pa zares znak tega, da je fantek alfa in s tem to pač pokaže ostalim prebivalcem kletke. To, al pa še ni čisto pogruntal, da ni več 100% fantek
. Kastrirani samčki naj bi se naveličali tega "naskakovanja" čez nekaj časa, ko pogruntajo, da se nič ne zgodi oz. če se samičke upirajo in se mu ne pustijo.
Malo je zaskrbljujoče edino to, da sem našla en post na nekem forumu, ko je punca napisala, da je njen samček 4 tedne pa pol po kastraciji oplodil samičko in sta mela 15 mladih :S
Točnih linkov do teh podatkov žal nimam, ker sem sproti zapirala strani
Ampak sem šla čez ene prvih 10 linkov v googlu, če not napišeš "neutering rats".
Upam, da bo tale post preprečil kakšen infarkt, če bo mel kdo podobno situacijo :=)=: