Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Bazenček

Go down 
+4
Juni
Nes
Tjashy
Nessa
8 posters
AvtorSporočilo
Nessa

Število prispevkov : 11

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeNed Avg 22, 2010 4:36 pm

Sicer podganc še nimam me pa zanima kako se vaše žverce odzivajo na vodo?
Na strani vzrediteljice je napisano, da se zelo rade namakajo, če so z vodo spoznane že v leglu.

Sama sem včeraj zasledila nekakšno veliko plitvo pasjo skledo, ki je popolna za podganji 'bazenček'. Very Happy Sem jo seveda kupila. Razz

Nazaj na vrh Go down
Tjashy

Tjashy

Število prispevkov : 210
Kraj : Lublana (=

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeNed Avg 22, 2010 9:49 pm

Moje so se na začetku upirale ampak so se zdaj sprijaznile, vode nimajo rada, ne zganjajo pa panike, če so notri.. =)
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 9:44 am

Za grah bi najbrž še v greznico skočile. Smile
Je pa simpatična idejo tole s pasjo posodo, ampak zna biti malo premajhna.
Za plavanje ne bo, ampak za navajanje na vodo bo verjetno idealno.

Grahec ji nasuj v kak cm vode Wink
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
Nessa

Število prispevkov : 11

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 9:54 am

Ja, ni tale skleda mišljena kot pravi bazenček, ampak bolj za namakanje. Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 10:40 am

Moji bi umrli od groze, če bi jim dala bazenček. Laughing Že tako so bogi, ko jih kopam (skačejo ko žabice, hehe).
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 10:56 am

Niti z grahom?
Moji bi tunkali glavo 20 cm za grah, če bi bilo treba.

Oh, ko jih kopam je pa tako, kot da bi kopala mačko.
Krvave roke na koncu Smile
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 11:52 am

Nes je napisal/a:
Niti z grahom?

Hihi, midva s fantom sva pa navadla najino mačko na vodo Very Happy Zna plavat, pa "pomaga" pomivat posodo, pa včasih pod tuš pride pogledat, kaj se dogaja :=)=: Sam smo jo kopali že od malega (recimo od starosti dobrega tedna naprej?) Je blo kar treba, ker jo je blo treba po kapalki hranit in je blo tisto mleko povsod Very Happy

Kar se pa podgan tiče, pa jaz mojih še nisem nič na vodo navajala, ma je v planu Very Happy Mam eno staro kletko, pa bom kar plastično dno od tiste uporabila za posodo ^_^
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 6:05 pm

Nes je napisal/a:
Niti z grahom?

Niti z grahom. Pravzaprav jim je za grah precej vseeno Neutral

Jaz jih za kopanje dam kar v banjo, pa jih s tušem zmočim. Debeluha preveč vleče gravitacija, da bi skočila ven, tamali pa kdaj uspe, ampak jo kar hitro fliknem nazaj noter (enkrat ji je uspelo prit na mojo roko, še preden sem reagirala, in je blo auuu). Na ta način imam potem roke minimalno opraskane Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Avg 23, 2010 6:22 pm

Haha, boga debeluha.
Banje pa res nimam. Sad
Nazaj na vrh Go down
Sara27

Sara27

Število prispevkov : 41
Kraj : ljubljana

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeČet Okt 28, 2010 7:29 pm

Mogoče vam bo tole zanimivo, kako podgance privadit na vodo:

https://www.youtube.com/watch?v=7end071b3zA&p=ECA88DC88B6B8225&playnext=1&index=67

LP
Nazaj na vrh Go down
mravlinc

Število prispevkov : 17
Kraj : Idrija

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Jun 27, 2011 9:01 pm

Kolk hitr ste jih vi poskušal ta prvič okopat? Jest se bojim, da sta moji še premajhni. Že tko se nista lih zlo navadli name (sicer ena se je velik bolj kot ta druga) in jih nebi rad še s tem strašil da jih kopam Sad
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimePon Jun 27, 2011 10:18 pm

Saj podganic ni treba kopat. Lahko jih pa potem, ko bosta večji in bolj navajeni nate, počasi na vodo navadiš, bolj ko ne za njihovo zabavo Smile
Nazaj na vrh Go down
mravlinc

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeTor Jun 28, 2011 8:30 am

aha Smile ma ne zato sem jih mislil, ker smrdita še od prejšne kletke. kaj lahko pa prot vonju nardim?
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeTor Jun 28, 2011 8:33 am

Kako smrdita od kletke? Načeloma (vsaj po mojih izkušnjah) se podgance kar redno umivajo in če se jim redno čisti kletko, ne smrdijo (oz. imajo pač nek specifičen vonj, ki se ga je treba navadit, ampak ko pa res smrdijo, pa veš Very Happy). A ima kletka kake plastične poličke? Moji dosti lulajo po njih pa se potem valjajo po tistem doh Dobi se v zooticu en sprej (S.O.X), ki je super proti smradu živalic in kletke... Sicer pa redno čistit in to je to Smile Je pa blo dosti o tem že napisanega, tako da malo pobrskaj okrog po forumu
Nazaj na vrh Go down
mravlinc

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeTor Jun 28, 2011 8:55 am

ja zdej mam jih mam pri sebi in mata pač plastično kletko z poličko in rovom. prej sta bli v terariju in sta imeli en čuden nastil, ki men osebno smrdi. no sej upam da se bosta razdišavle Razz
Nazaj na vrh Go down
LadyCy

LadyCy

Število prispevkov : 209
Kraj : Ptuj

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitimeTor Jun 28, 2011 7:59 pm

Moje podganice imajo/so imele ptičjo posodico za vodo, pritrjeno na kletko, in vedno jih je bilo videti kako se kopajo. blush
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Bazenček Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Bazenček   Bazenček Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Bazenček
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1