| Obnašanje v času gonitve/parjenja | |
|
+6Tjashy Juni Fiamma Lee zverina Tahun 10 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Mar 07, 2010 11:44 am | |
| | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Maj 30, 2010 12:07 pm | |
| - Tahun je napisal/a:
- kadar se goni je to normalno če dela,da ne bo še kdo mislu da ma epilepsijo podganca xD
https://www.youtube.com/watch?v=hrSipkFnU8o Ali lahko delajo to z ušesi tudi samčki? Mišo je danes ko je pri meni zaspal, z ušesi delal podobno kot do delajo samičke. P.s. mogoče pa je sanjal, da je punčka! | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Maj 30, 2010 12:09 pm | |
| Če je delal med spanjem potem je skoraj 100% kaj sanjal,ali pa je dremal in večina živali medtem veliko premilka ušesa saj so skos na preži | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Maj 30, 2010 7:35 pm | |
| - Tahun je napisal/a:
- kadar se goni je to normalno če dela,da ne bo še kdo mislu da ma epilepsijo podganca xD
https://www.youtube.com/watch?v=hrSipkFnU8o A goni se samo takrat ko dela to z ušeski, al jo lahko samček naskoči pa ima mladičke tudi takrat, ko tega ne dela z ušeski? | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Maj 30, 2010 7:38 pm | |
| Kadarkoli jo lahko naskoči in je breja | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Ned Maj 30, 2010 7:43 pm | |
| A...hvala! | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Tor Jun 01, 2010 4:42 pm | |
| - Tahun je napisal/a:
https://www.youtube.com/watch?v=hrSipkFnU8o Am še eno vprašanje mam glede tega delanja z ušeski, ko to samička dela a to pomen, da ji je nekdo všeč, da ji kej paše al kaj? Vem, da to dela ko se goni. | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Obnašanje v času gonitve/parjenja Tor Jun 01, 2010 5:42 pm | |
| Sem sodijo vprašanja in debate v povezavi z obnašanjem podgan v času gonitve in parjevna: tipični siganli, ki jih oddajajo samice in samci, itd. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Tor Jun 01, 2010 5:47 pm | |
| - mišo/miško&pika je napisal/a:
- Tahun je napisal/a:
https://www.youtube.com/watch?v=hrSipkFnU8o Am še eno vprašanje mam glede tega delanja z ušeski, ko to samička dela a to pomen, da ji je nekdo všeč, da ji kej paše al kaj? Vem, da to dela ko se goni. To pomeni samo, da se goni, in da 'peca' vse naokrog (tudi če ni nobenega samčka, pač, za vsak slučaj). | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Tor Jun 01, 2010 6:07 pm | |
| - Juni je napisal/a:
- mišo/miško&pika je napisal/a:
- Tahun je napisal/a:
https://www.youtube.com/watch?v=hrSipkFnU8o Am še eno vprašanje mam glede tega delanja z ušeski, ko to samička dela a to pomen, da ji je nekdo všeč, da ji kej paše al kaj? Vem, da to dela ko se goni. To pomeni samo, da se goni, in da 'peca' vse naokrog (tudi če ni nobenega samčka, pač, za vsak slučaj). No pa sem le izvedela! Hvala, hehe! Jaz sem pa mislila, da ko to dela, da takrat voha samčka in ji je ušeč! | |
|
| |
Tjashy
Število prispevkov : 210 Join date : 15/09/2009 Age : 28 Kraj : Lublana (=
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Čet Okt 28, 2010 6:06 pm | |
| Danes sem dala Jasona k LeeLoo in ga LeeLoo ignorira.. Prevohala sta se in vse, zdaj ga pa ona ignorira. On jo ful z noskom, pa liže jo.. Res prisrčen je A je to normalno? | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Čet Okt 28, 2010 8:34 pm | |
| Ja, seveda da je normalno. Očitno se ne goni Najbolje bo, da ju pustiš še nekaj dni skupaj v kletki. Saj boš videla, ko se bo LeeLoo gonila, je kar precej očitno | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Čet Okt 28, 2010 8:47 pm | |
| Moja Bella je stara že 4 mesece, pa je še nikoli nisem videla gonit se... A je možno, da se samo ponoči goni? | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Čet Okt 28, 2010 8:59 pm | |
| Če ni samčkov naokrog, možno, da ne daje nobenih znakov, da se goni. Tamala se tudi nikoli ne, pa je že eno leto stara. Očitno ji debeluha nista dovolj možata | |
|
| |
Tjashy
Število prispevkov : 210 Join date : 15/09/2009 Age : 28 Kraj : Lublana (=
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Pet Okt 29, 2010 1:30 pm | |
| Okej, super, hvala! Zdaj sem pomirjena... | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Pet Okt 29, 2010 5:58 pm | |
| O jaz tudi. Hvala! | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Pon Feb 06, 2012 8:17 pm | |
| Me je danes tamala šokirala. Iks ni nikoli imela tako očitnih znakov da se goni. Ivy pa danes pobožam in jo je odneslo sto na uro in je migala z ušesi ko zmešana. | |
|
| |
LadyCy
Število prispevkov : 209 Join date : 04/04/2010 Age : 31 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Čet Feb 09, 2012 5:09 pm | |
| | |
|
| |
Sh.
Število prispevkov : 205 Join date : 02/09/2011 Age : 31 Kraj : Celje
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja Sre Jul 24, 2013 3:44 pm | |
| Kot zanimivost - nekje sem prebrala, da dumbo naj samičke ne bi vibrirale z ušeski, ko se gonijo. Naj povem iz lastnih izkušenj, da to ni res - med mojimi puncami sta recimo najbolj očitni prav dve dumbo samički, Zoja in Matilda (ta gre čist adijo na vsake par dni, jst podgane, ki tko fejst usloči hrbtenico in vibrira s smrčkom in ušeski, še nisem videla XD Prilepim, če mi jo uspe kdaj posnetˇˇ) Naj omenim še dve svoji izkušnji s povsem različnim vedenjem mamic podgan - kot morda veste, se samičke v času brejosti in dojenja mladičkov nekoliko spremenijo zaradi hormonov - lahko postanejo agresivnejše ali pa bistveno mirnejše. Že nekaj časa nazaj sem pisala o Matildi, ki je strašno rada in brez razloga grizla (bila je pač odrasla posvojenka, ki nikoli prej ni imela stika z ljudmi), tudi zelo močno. Pozneje sem pogruntala, da je k meni prišla breja - poleg intenzivnega gnezenja je postala strašno teritorialna, zlasti zadnje dneve brejosti in prva dva tedna po kotitvi. V mojo roko je recimo planila že če je bila preblizu rešetkam in potencialno tudi ugriznila (in to precej močno - ne sprašujte, koliko so me prebolele dlani zaradi ugrizov, ko nisem bila dovolj previdna, ko sem jo hranila itd.). Prav tako jo je bilo strašno zanimivo opazovat, ko sem ji prvič sčistila kletko, po kateri je zmedeno tekala in grizla ter se zaletavala v rešetke kakšne pol ure, čeprav so bili mladički v kletki. Ko so mladički dopolnili 4 tedne, se je nekoliko umirila. Mici pa sem recimo imela čisto od malega in je ful posrečen karakter - takoj po porodu sem jo namreč vzela k sebi, ona pa je čepela na mojem kolenu in pojedla posteljico XD Svojega legla ni branila pred mano, njene mladičke sem ji lahko dobesedno vzela, in če sem jih prestavljala, jih je pač potem ''skrila'' v gnezdo, brez panike (: | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Obnašanje v času gonitve/parjenja | |
| |
|
| |
| Obnašanje v času gonitve/parjenja | |
|