Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Podganji vonj

Go down 
+4
halibel
Muha
Nes
Tjashy
8 posters
AvtorSporočilo
Tjashy

Tjashy

Število prispevkov : 210
Kraj : Lublana (=

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimePet Apr 16, 2010 9:14 pm

Heila!
Jaz s Hekso nikoli nisem mela problemov, da bi smrdela ali karkoli, v bistvu je fuuul čista =) Danes smo pa dobili Shaj in tamala smrdi. Embarassed Že takoj, ko jo je mami prinesla je fuul smrdela.. =/ Se da kaj narest proti temu? Nevtralizirat vonj, s čem umit, da bi nehala smrdet, karkoli?? Ker je zelo moteče in se mi potem soba non stop zrači...
Hvala!
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeSob Apr 24, 2010 12:06 pm

Da ni slučajno kaj bolana? Mladički ponavadi niso še taki grozni smrdljivci.
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
Muha

Muha

Število prispevkov : 49
Kraj : Celje

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeSob Apr 24, 2010 7:10 pm

Tut moja Mici se je med dolgo vožnjo od Kranja do Celja na hitro osmrdela - ne vem, mogoče od straha. Pa sem jo obrisala s tistim sprejem za nevtralizacijo urina... in zdej ne smrdi več. Mogoče je od straha tulk lulala. Probi s tem O.O
Nazaj na vrh Go down
halibel

halibel

Število prispevkov : 74
Kraj : Branik

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeNed Apr 25, 2010 12:21 pm

Enkeli je tudi tlo smrdela ko je prišla iz trgovine... Ampak se je zlo hitro navzela vonja od kletke in Halibel.. Tko da zdej ni problema.. Mogoče dej probat močno umit in razkužit kletko pa bo boljše ker se bo vonja navzela..
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeSre Jun 30, 2010 6:35 pm

Tud jaz mam en manjši problem... Boo je star približno 4 mesece, dobila sem ga pa, ko je bil star 1 mesec. Z njim ni nič narobe (vsaj ne zgleda, da bi karkoli bilo), problem je v tem, da je dva dni nazaj začel ful smrdet - tako da sem ga dala čez noč v kopalnico, ker se ob vsem tistem smradu niti spat ni dalo :S Zjutraj sem mu kupila novo kletko (to sem itak mislila narest), jo posprejala s tistim sprejem proti smradu in naštimala steljo, pol sem pa še njega posprejala.. pa je blo potem čez dan in noč kar ok, sam zjutraj je spet smrdelo, čeprav malo manj. Zdaj je bil pa sam v sobi recimo 2 uri, in ko sem prišla nazaj, je cela soba spet obupno smrdela. Sem malo vohala okrog, če se ni mogoče na plastične police v kletki polulal pa da bi to smrdelo, ampak ni v tem problem, dejansko smrdi Boo.

Zdej pa me zanima, s čim bi se dalo ta smrad čimbolj nevtralizirat vsaj na kratki rok? Naslednji teden me ne bo doma in ga bo namreč čuvala fantova mama, pa res nočem, da bi jim tam vse smrdelo :S Kaj pa na dolgi rok, bi kastracija pomagala pri vonju?

Pa še to, je tudi precej agresiven, ampak samo, ko je v kletki. Če greš z roko not skoraj vedno ugrizne (če je dovolj blizu) in to do krvi, al pa vsaj zgleda, kot da bo napadel. Bi kastracija pomagala tudi pri tem?

Hvala za odgovore...
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeČet Jul 01, 2010 12:17 am

Hja, to se mi sliši tipičen primer za kastracijo.
Mojadva sta tudi precej smrdela pred kastracijo, zdaj sta pa babi tisti, ki zaudarjata. Ne vem, kdo se je spomnil, da samičke ne smrdijo Very Happy vsaj v primerjavi s kastriranimi samčki imajo samičke veliko bolj izrazit in meni tudi veliko manj prijeten vonj.
Kar se agresivnosti tiče, sta bila agresivna samo med sabo (Samuel je pogrizel Algernona, in to konkretno - veliko bolj, kot se pa zdaj na primer grizejo, ko se borijo za hierarhijo v kletki), do ljudi pa ne, tako da lahko rečem samo, da sta definitivno nehala biti agresivna drug do drugega. Kastracija je poleg tega rešila tudi težave z markiranjem (prej sta vsakič, ko sta markirala, spustila ogromno količino urina).

Tako da kar se mene tiče, ti definitivno priporočam, da ga kastriraš Smile Sicer ni nobenih zagotovil, da se bodo stvari uredile, ampak se mi zdi, da gre v večini primerov izrazito na bolje.
Nazaj na vrh Go down
Skinny

Skinny

Število prispevkov : 442
Kraj : Kamnik

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeNed Apr 10, 2011 1:09 am

Moram povedat, da moje gance že lep čas zeeeloooo lepo dišijo Very Happy Pa ne zaradi kopanja,...
Pod televizijo imam škatlo s tremi različnimi slamami (Botanical Hay- seno mačjega repa z zelišči, ki so odvisni od košnje, Oat Hay seno ovsa in Alfalfa Hay- seno iz lucerne), ki sem jih naročila preko mojezivelce.si.
Že dlje časa sem vohala, da moje gance zelo lepo dišijo in nikakor nisem mogla pogruntat od česa. Zadnje čase pa sem močno vohala lavander- sivko. Bila sem že skoraj prepričana, da so se moje predrage gance, kljub zaščiti, prebile v garderobno omaro, izbrskale lavander proti moljem in ga zgrickale, potem pa še zaspale v njem.
Ampak Skinny je glavca in je pogruntala, da je očitno v Botanical Hay-u bila očitno požeta sivka. Škatla in vreče so odprte, in na svojih vsakodnevnih... in nočnih Very Happy pohodih, se tam zelo rade igrajo, včasih pa katero tam tudi zmanjka (beri: Sleep )

Rezultat: lepo dišeče gance in pregnani molji veselje Hudo, dve muhi na en mah! Gance so res zakon!!! wave
Nazaj na vrh Go down
meta.cehovin

Število prispevkov : 37

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeTor Feb 18, 2014 4:37 pm

Lahko dam moji podganici v kletko malo sivke ali ji bo to škodilo?
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitimeTor Feb 18, 2014 7:10 pm

Sivka za podgane ni ok, povzroca respiratorne tezave. Ob rednem ciscenju kletke ne bo nic smrdelo:)
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Sponsored content

Podganji vonj Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganji vonj   Podganji vonj Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Podganji vonj
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Podganji prepiri