Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

poškodba tačk

Go down 
+6
mashikaa
Fiamma
Nes
Lee
bolha
sreda_
10 posters
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
sreda_

Število prispevkov : 151

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 12:53 pm

podganca se je z tačko zataknila nekam in ji tekla kri pa tačko je držala gor, potem si je umila zdaj pa normalno teka okoli
če normalno hodi ni treba k veterinarju?
ji treba sprati s čim?
Nazaj na vrh Go down
bolha

bolha

Število prispevkov : 282
Kraj : Izola

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 1:29 pm

Najbrž je šel krempeljček.. (razen če ni kej zatečeno oz. očitno zvito, pol pejdi k veterinarju)
Moj si je tudi krempeljček zataknil, pa smo malo razkužili in je blo ok. Sej veterinar bi naredil isto, pač je treba razkužit da se ne okuži, potem si pa more pač sam zlizat.. edino paziš, da ne taca po kakcih itd. pa občasno razkužiš.
Nazaj na vrh Go down
sreda_

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 1:47 pm

ja kremplček je tak zvit na stran :/
pa kr neki časa ji še kri tekla ko je dirkala okoli po pojstli...
steljo pa sem ji menjala da ma čisto zdaj..
obnaša se pa čisto normalno zdaj
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Število prispevkov : 660
Kraj : Britof, Kranj

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 2:15 pm

Tudi pri moji se je enkrat to naredilo, krempeljček je imela čisto postrani in taco je imela dvignjeno...ampak je bilo naslednji dan že ok. Enkrat se je pa neki na nogici popraskala in je imela otečeno, pa je bilo tudi naslednji dan ok sunny
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 2:50 pm

bolha je napisal/a:
Najbrž je šel krempeljček.. (razen če ni kej zatečeno oz. očitno zvito, pol pejdi k veterinarju)
Moj si je tudi krempeljček zataknil, pa smo malo razkužili in je blo ok. Sej veterinar bi naredil isto, pač je treba razkužit da se ne okuži, potem si pa more pač sam zlizat.. edino paziš, da ne taca po kakcih itd. pa občasno razkužiš.

S čim pa lahko razkužiš?
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
bolha

bolha

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 3:39 pm

Nes je napisal/a:
bolha je napisal/a:

S čim pa lahko razkužiš?
Če se je kej zalimalo gor smo pošpricali s fiziološko raztopino, čene pa smo uporabli mini količine šnopsa (malo z vatirano palčko pomazat, da nima hektolitre tega na tački ker lahko kaj poliže preden alkohol izhlapi)
Ne vem no, pri nas je bilo vnetij.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 4:06 pm

haha, a kar šnops Very Happy A ne peče to nič podganice? Ker jaz bi majhne praskice na ušeskih s kako stvarjo razkužla, za vsak slučaj.

Za mojega muca smo uporabljal 3 % peroksid, potem pa ognjičevo mazil preko.
Sam maček si ni šel tistega nikoli lizat.
Nazaj na vrh Go down
bolha

bolha

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 5:12 pm

Sej glede na procent alkohola, ki ga vsebuje, in na dostopnost, je šnops super razkužilo. Meni so ga že od malega dajali na rane x)
Ja najbrž ga je malo peklo, ampak je kar lepo potrpel, hehe Razz
Hm glede peroksida sem nekje zasledila da lahko okvari kožo, tako da ne vem, kako je s tem scratch
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 9:58 pm

Zanimivo, koliko pa sploh ima ta šnops?
farmacevtka mi je rekla, da mora (medicinski) alko met najmanj 70 % da pobije čisto vse bacile.

Da bi peroksid škodoval koži še nisem slišala (razen tisti močni, za beljenje las), in ne skrbet, sem se posvetovala z njegovo veterinarko prej in je rekla, da je vredu Smile
Drugač pa 3 % peroksid uporabljam za razkuževanje mozolčkov in za vnetje grla itd. že nekje 5 let, in do sedaj *potrkam na les* še ni bilo nobenih problemov.
Stvar ni nič kaj posebnega, dobiš ga v lekarnah in prav piše '' za razkuževanje manjših ran'.
Ampak ker ni za notranjo uporabo, ni šans da bi ga lahko varno uporabla na podganici.
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 10:26 pm

Brez skrbi, da je šnops perfektno razkužilo! Very Happy
Ja, podganice peče to in brez skrbi, da jih peče tudi komercialno namenjeno razkužilo; tako kot nas.
Jaz imam sicer doma pri roki predvsem rudo, ki peče ko svinja, ampak takoj razkuži vse! Very Happy
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 10:39 pm

A potem bi lahko najbrž tudi z razkužilom za roke? Etanol kot etanol, pač

Potem ste preprčani, da s šnopsom ne škodim živalci
Smo zvesti svoji ljudski tradiciji Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 10:46 pm

Jaz osebno razkužila za roke na rane nebi dajala, ker je pač namenjen razkužbi zdrave kože in ima verjetno marsikaj dodano. Sicer je teh razkužil za roke precej različnih vrst, lahko si pa pogledaš kaj vse vsebujejo. Tako da zaupam bolj čistemu alkoholu. Wink Samo da nebi kdo razkuževal rane s kakšnim viskijem, malibujem, ... XD
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeSre Dec 30, 2009 10:58 pm

Fiamma je napisal/a:
Samo da nebi kdo razkuževal rane s kakšnim viskijem, malibujem, ... XD
Hahaha, zmagaš! wave O.O
Nazaj na vrh Go down
sreda_

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Dec 31, 2009 9:09 am

dans je že brez kremplčka..pa mal ma rdeč prstek
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

Število prispevkov : 427

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimePet Jan 01, 2010 1:18 pm

Moja Nani si je že dvakrat poškodvala tačko in jo je mela tudi spodvihano in bila je malo otečena in drugačne barve(rdeče,modre).. Veterinar ji je dav inekcijo, ker jo je bolelo tako,da ni mogla stopit na tačko in je hodila samo po treh..potem je bilo bolše in je že stopla na tačko..Pomojem se je zataknila, ko je šla za jopico potem pa se je ustrasšila in na hitro potegnila.

Enkrat si je celo poškodovala rep. Je silla pod oddejo, pa ji ne pustim pa sem jo prijela za repek, da jo ustavim pa je potegnila in se je samo slišalo nekaj podobno kot zvoku pokanja hrustanca.Zacvilila je potem pa šla pod oddejo, ker se mi je izmaknila. Kasneje vidim, da ima čisto modro konico repka..samo konico.Zlizalo se ji je že naslednji dan.
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726
Kraj : Ljubljana

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 9:17 am

Sad S Xenino tačko je tud kar naenkrat nekaj grozno narobe, možno da je šel krempeljček, ampak zgleda bolj, da sta se z Nixie stepli. Grozno cvili že če ji približam roko z desne strani (desna tačka), hodi samo po treh, priboljšek drži samo z levo,... samo obnaša se pa drugače normalno, razen ko ji primem tačko, je radovedna, vzame vse, si upa po roki gor in dol, malo s težavo, mapak si upa,...

Zdaj ju imam ločene, ker Nixie očitno ne razume, da mora Xeno pri miru pustit. Če jutri ne bo bolje, gremo po mojem izpitu k vetu. Ubijem Nixie če je to ona nardila!! Ker sta meli ponoči neke scene (zvečer je bilo še vse uredu).
Nazaj na vrh Go down
sonja256

sonja256

Število prispevkov : 83

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 10:20 am

Podobno je bilo pred pibližno dvema mesecema z mojim Pingom. Sicer je šlo za levo zadnjo tačko in tudi ni mogel stopiti nanjo. To se je zgodilo v roku pol ure en večer, ko sem bila pod tušem; prej je bilo še vse v redu, potem pa ni hodil več s tisto tačko. Drugače je bilo vse ok, normalno se je oblašal, vendar ga je bolelo, če sem ga prijela zanjo. Počakala sem do jutra in ker ni bilo nič bolje, sem ga peljala k vetu (od fakultete). Ni ugotovil, kaj naj bi bilo narobe, saj je Ping tam kar naenkrat (od strahu po moje, saj se je ful bal) nehal čutiti bolečino in še stopal je na nogo. Rolling Eyes Vseeno sva dobila zdravilo (mislim da proti bolečinam) in je bilo potem sčasoma bolje, v roku 10 dni pa spet vse notmalno.

Poročaj, kako in kaj...

Aja, pa ne sestrice krivit, ker če sta že imeli kaj, ziher ni bilo namenoma, lahko pa tudi, da se je kar tako kaj zgodilo...

Želim ji čimprejšnje okrevanje jezik
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 10:30 am

Hvala!!!! Ja, ampak zadnje dni se čedalje bolj tepeta. Oz. ko Nixie začne čistit Xeno se ta začne tako branit da se zares stepeta (grizenje, praskanje, rane od prask, Xenino cvijljenje je vse hujše...) pol pa tisti "starring competition", ko se postavita na zadnje tace druga proti drugi in strmita, potem pa spet griz prask bam... Ne bi bilo čudno če najdem Xeno z ugrizom na vratu ali prasko na šapici!!! Ne vem kaj naj naredim! Dveh kletk ne morem imeti, ker imam premajhno sobo (iz moje sobe pa ne smeta) tako da je Nixie sedaj na polički ki sem jo preuredila v "kletiki podobno okolje", ampak tam ne more biti leto in pol... Sad Sad Sad bojim se, da bo Nixie mogla stran... drugače ljudi nobena nikoli ni ugriznila, in sta zaupljivi, samo Nixie je takooooo... Smotana!
Nazaj na vrh Go down
sonja256

sonja256

Število prispevkov : 83

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 10:46 am

To strmenje sem jaz videla samo enkrat... In je trajalo ene pol minute... Pol sem jima pa govorila kaje se gresta in podobno in potem sta nehala... Stepeta se tudi včasih, vendar se mi zdi, da je v igri... Ko se naspita in sta spuščena, se pač lovita okoli in Ping (ki je bolj dominanten) meče Ponga s kavča Twisted Evil Ker vem, da se igrata ju pač pustim... In čez par minut Pong umiva Pinga in ta cvili (po moje mu samo tako lahko vrne) Laughing hehe

Res nevem, zakaj bi se tepli... Če sta pa sestri madona!! O.O

Mogoče bi ju res mogla ločit za ene dva dni, da bi vidli kak je tečno če sta sami... Škoda da nimaš prostora... Mogoče sta si pa karakterno toliko različni...
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 11:50 am

Tačka je še vedno v istem položaju, ampak cvili ne več toliko. Danes bosta cel dan ločeni, razen ko ju spustim, samo ponoči ne vem, kam naj Nixie dam.. na polici ne more spat, ker bi lahko dol skočila (saj njej ne bi bilo nič, samo zjutraj bi bila panika iskanja...)
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 3:05 pm

Če te kaj tolaži je to čisto normalno in pretepi niso resni, samo nam se zdijo takšno ker smo ljudje malo preobčutljivi. A si prepričana, da se ni med običajmi prepirčkom samo kje zataknela na rešetki ali čem drugim?
Lahko preizkusiš, če ju med 'pretepom'' pokličeš. In ponavadi postanejo takoj pozorne nate in preverijo če imaš kaj za njih. Pač nehajo, ko je kje kakšna druga bolj zanimiva stvar.
v pravem pretepu (nevarnem) pa ne bosta šli narazen za nič na svetu in imaš samo eno kotalečo se kepo dlak.
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 5:35 pm

Nes je napisal/a:
Če te kaj tolaži je to čisto normalno in pretepi niso resni, samo nam se zdijo takšno ker smo ljudje malo preobčutljivi. A si prepričana, da se ni med običajmi prepirčkom samo kje zataknela na rešetki ali čem drugim?
Lahko preizkusiš, če ju med 'pretepom'' pokličeš. In ponavadi postanejo takoj pozorne nate in preverijo če imaš kaj za njih. Pač nehajo, ko je kje kakšna druga bolj zanimiva stvar.
v pravem pretepu (nevarnem) pa ne bosta šli narazen za nič na svetu in imaš samo eno kotalečo se kepo dlak.

No ta kotaleča se kepa dlak me vedno popolnoma ignorira, dokler ju ne pošpricam z vodo iz tiste priročne razpršilke za čistila!!!! Xeno sem že parkrat našla s popraskanimi šapicami do krvi (nemogoče, da se je sama) tako da je čisto možno, da jo je nixie tokrat pač ugriznila.. Ampak danes sta popolnoma mirni, Nixie čisti Xeno ona pa samo malo cvili. Skupaj sta spali celo popoldne na polički (izven kletke) (tam kjer bi mogla bit Nixie sama).

Tačka ni nič bolje. Koklikor se mi je pustila, sem videla da ima na sredini "dlani" kri (takrat strjeno). Podgane imajo na prvih dveh tačkah 4 daljše prstke s kremplji. Če imajo tudi manjši palec, je možno da ji je na tem skrivnostnem 5. prstku šel krempeljček???
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 5:46 pm

Ne nehata? čudno in sumljivo :S
Še dobro da je Xena bojevniška princesa Razz:P ¸

kaj so vse podgane ponorele zdaj, c-c-c
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 8:01 pm

Ne, ne, podgance imajo na skritem 5. prstku nohtek in ne krempeljček. Wink
Malo boljše poglej, jaz sem bila kar presenečena, ko sem to odkrila. Razz
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitimeČet Jan 28, 2010 8:20 pm

Obog kakšni pretepi Shocked Če bi bila samca, bi ti predlagala kastracijo, ampak tako pa blage nimam, kaj naj ti svetujem. Mogoče se tudi meni zdi bolj resno kot je, ker mojedva največ, kar naredita, je, da se vlečeta za kožne gube na boku (običajno se Samuel spravi na Algernona in ga liže, Algernon je pa zopra pa ga potem gricka, ampak po mojem samo v igri, ker ne pusti nobenih prask ali česarkoli). Uno strmenje Shocked svašta!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

poškodba tačk Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: poškodba tačk   poškodba tačk Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

poškodba tačk
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Rane na podplatih zadnih dveh tačk.