Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Omega 3 za nekastrirane samčke | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 5:26 pm | |
| A je že kdo opazil, da ima podganček oranžno kožo od repa navzgor? Nisem našla podobne teme, zato odpiram to. Gre za normalen izloček, povezan s testosteronom. Če boste iskali sami; ang. izraz za to je ''buck grease'', pojavlja se pri nekastriranih samčkih, tudi v obliki oranžnega prhljaja. Odpravi se z dodajanjem lanenga ali oljčnega olja na kruhu nekajkrat na teden. Lahko poskusite tudi za lanenimi semeni, ampak meni se zdi, di niso dovolj močna. Moja jih dobivata že odkar ju imam, pa je Tik še vseeno cel oranžen. In me je zelo skrbelo, da ni kaj narobe, zato tukaj delim to info, da ne bi še koga zaskrbelo tako kot je mene. | |
| | | bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 7:28 pm | |
| Uu, res hvala za info, s Tobijem sva že bla pri veterinarju zaradi tega, pa ni znal nič pametnega povedat. Zdaj, ko je starejši, sem pa to opazila tudi pri Rokiju, Aki, ki je pa še majhen, pa je "čist". A mogoče veš, če je to kaj povezano s praskanjem, ker se samo Aki ne praska? | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 8:03 pm | |
| - bolha je napisal/a:
- Uu, res hvala za info, s Tobijem sva že bla pri veterinarju zaradi tega, pa ni znal nič pametnega povedat. Zdaj, ko je starejši, sem pa to opazila tudi pri Rokiju, Aki, ki je pa še majhen, pa je "čist". A mogoče veš, če je to kaj povezano s praskanjem, ker se samo Aki ne praska?
Ne vprašaj, kako je mene panika danes zgrabla. A je aki najbolj suhcen od vseh? Ker ta izloček je največji problem pri debeluhastih podgančkih (vzorčni primer= moj Tik ), ki se ne dosežejo tam z gobčkom in tačkami in tudi ne morej tako se očistit. in ja, praskajo se zato, ker jim ta voskasta snov rahlo razdraži kožo in jih srbi. Ni pa to kožna bolezen ali kaj takega. Poskusi ga skopat, da se to malo dol spere z njega. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 8:09 pm | |
| Odstranjevanja te oranžne nadloge: - kopanja (na nekaterh blogih omenjajo detergent za posodo :S jaz se osebno za to ne bi odločila) - med posameznimi kopanji brisanje z neparfumiranimi vlažnimi robčki za dojenčke | |
| | | Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 8:15 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Odstranjevanja te oranžne nadloge:
- [u]kopanja [/u] (na nekaterh blogih omenjajo detergent za posodo :S jaz se osebno za to ne bi odločila) - med posameznimi kopanji brisanje z neparfumiranimi vlažnimi robčki za dojenčke Na marsikaterem blogu ali forumu najdeš popolnoma zgrešene stvari, ki jih potem "pametni" ljudje tudi poskusijo. Pri takih rečeh je treba met eno mero in presodit če je to dobro ali ne. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Ned Dec 20, 2009 8:25 pm | |
| Točno tako, Fiamma. Edini razlog, zakajsem to vključila v objavo je ta, da mili šamponi ponavadi ne razgradijo tega ''masla''. Sama za noben denar ne bi ''oprala'' svoje živali v cetu. Če kdo ve, katero je najboljše sredstvo za razgrajevanje maščob, naj kaj predlaga. kakšen jabolčni kis, soda bikarbona? Verjetno je treba upoštevat tudi ph kože ali kaj. V glavnem, preden podgano v kakrkoli namočite, se posvetujte z vetom za eksote (disclaimer ) | |
| | | Devenny
Število prispevkov : 8 Join date : 09/09/2010
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Tor Maj 24, 2011 6:32 pm | |
| Ker je v naslovu Omega 3 sem se odločila da vprašanje postavim tukaj. Ali lahko podganam dam par kapljic lososovega olja? Dodajamo ga namreč psički za svetlečo dlako, in ko dobim podganici bi jima sem pa tja včasih ponudila kruh namočen v tole, če ne bi bilo nič narobe. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke Tor Maj 24, 2011 6:59 pm | |
| http://www.fancy-rats.co.uk/information/guides.php?subject=generaldiet - Citiram :
v. Immune system boosters Many foods have a positive impact on the immune system, strengthening a rat’s natural defences. Some of these are brown rice, oily fish, carrot, almonds, broccoli, garlic (raw), strawberries (and other berries), flax oil, fish oil.
Kot kaže, lahko dobijo, glede na zgornji vir. Dobra izbira ej tudi olje lanenih semen. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Omega 3 za nekastrirane samčke | |
| |
| | | | Omega 3 za nekastrirane samčke | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|