| Kje bi se dalo dobiti podgano | |
|
+56silck furlannn poanja teja_sosteric Kuku Sh. Cocopuffs choo Margareta808 spela puhi analog sashka dejvid Puppy E.T. zverina doris Tahun Soyesmynameis Nina Skinny Grass valandil Kalisto Nina Tjashy Juni Nes deguLady Lee BrinaSan mihc cityrat Ninica Cath mashikaa bolha nika* aella Blue binko Dejan sismisek Iraa Olivija sorrowsong Pikolina mamaF Nirvana AtLanT!da vili Eva Fiamma anya Sonii njana 60 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Soyesmynameis Nina
Število prispevkov : 14 Join date : 09/06/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Ned Jun 13, 2010 11:00 am | |
| Hej.zmenila sem se z tisto prijateljico,ki ima pritlikavo podganco in mi jo bo podarila Ker ima ona 2 podganci,pač to pritlikavo in še eno,in se ne razumeta,mislim ta velika napada malo. Dobim pa jo v sredo. Bom objavila slikce L.P | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Ned Jun 13, 2010 11:10 am | |
| Ja, slikce! Me res zanima kakšne so to, ker še nikoli nisem ne slišala, ne videla kaj o njej. | |
|
| |
Soyesmynameis Nina
Število prispevkov : 14 Join date : 09/06/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Tor Jun 15, 2010 3:09 pm | |
| Kako pa se slikco naloži? | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Tor Jun 15, 2010 5:12 pm | |
| | |
|
| |
E.T.
Število prispevkov : 15 Join date : 02/09/2010 Age : 27
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 02, 2010 1:27 pm | |
| živjo Jaz iščem podgano, ali mi lahko svetujete kje naj jo dobim, in kakšne pasme naj bo? LP E.T. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 02, 2010 2:05 pm | |
| Običajne pasme pri nas drugih itak ni. Pojdi v podforum 'prodam, podarim' in poglej, če kdo od forumašev oddaja podganice. Takšne podganice iz domače reje so najboljše, kar lahko v Sloveniji dobiš. | |
|
| |
E.T.
Število prispevkov : 15 Join date : 02/09/2010 Age : 27
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 02, 2010 3:30 pm | |
| hvala juni bom pogledu. Še enkrat hvala | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sre Feb 16, 2011 3:56 pm | |
| Živjo, jaz sem nova na tem forumu, in me zanima ali kdo pričakuje oz. ima leglo, ker ne mislm več kupovati v trgovini (slabe izkušnje). Zelo bi bila vesela vsake informacije o rejcih oz. leglih kje bi se dalo kupiti blizu Kranja, in da so zdrave LP | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| |
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sre Feb 16, 2011 7:17 pm | |
| Sem že gledala, ampak trenutko kakor sem vidla, no nobenga da ravo zdej prodaja/podarja podgančke | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sre Feb 16, 2011 7:26 pm | |
| Kako? Cath ima po mojem še vedno mladičke. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sre Feb 16, 2011 7:31 pm | |
| Oo, potem sem pa spregledala Sem se pa že zmenila, malo sem pogledala okoli po bolhi, pa sva se že zmenila, tako da dobim podganci jutri | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sre Feb 16, 2011 8:18 pm | |
| Uh, nočem biti party pooper, samo rada bi te opozorila, da moraš biti FUL FUL FUL previdna pri kupovanju z Bolhe. Ljudje, ki prodajajo podgane na Bolhi, so po mojih izkušnjah predvsem 'rejci', ki podganice gojijo za hrano kačam ali pa za prodajo trgovinam. Take podganice so dostikrat premlade, nesocializirane ali bolne. Samo opozorilo. Sploh mi je sumljivo, da jih dobiš kar tako z danes na jutri, tako da jutri res dobro poglej, če bo podgana kaj umazana po smrčku/riti, če bo preplašena, če bo kihala, skratka, če bo karkoli narobe z njo. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Feb 17, 2011 9:55 am | |
| Dobila sem podganici Z njima je vse v redu, vse sem pregledala kar si mi napisala in nič ni z njima narobe Sicer sta malo preplašeni, ampak to je vrjetn čisto nekaj običajnega zardi spremembe okolja. LP | |
|
| |
dejvid
Število prispevkov : 16 Join date : 16/06/2011
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Pon Dec 05, 2011 10:01 pm | |
| No da se oglasim še jaz in sicer glede govora o rejcih. Sem ljubitelj bolj ali manj vseh živali, tako so mi pri srcu tudi podgane. Sam sicer gojim podgane primarno za prehrano kač, katere imam tudi sam doma, vendar pa nimam reje kot večina velikih rejcev, katerim je cilj da z čimmanj dela, prostora in stroški zredijo čimveč živali za čimvečji zaslužek. Ti imajo način reje v plastičnih škatlah, manših dimenzij, hranijo le z industrijskimi briketi in podobne reči, o katerih je že bilo govora. Sam imam negativni zkušnjo, ko sem nabavil te živali od nekega rejca, so imele garje in bulice po ušesih, ki pa sem jih uspel ozdravit in od takrat od njih ne duha, ne sluha. (do letos ko sem nabavil parček golih od nekega drugega rejca, obe z garjami, kar sem pa tud rešil in pozdravil, brez da bi se zadeva prenesla na ostale) Spoštujem podgane kot živa bitja, sam sem imel eno zelo razcrkljano in simpatično samičko Sisi, ki pa je letos nažalost poginla (stara okrog 3 leta), zato se trudim da bi tudi ostalim podganam, čeprav namenjenim hrani, omogočil čim lepše in dostojno življenje. Res jim ne morem ponudit, da bi se vse lepo sprehajale po prostoru (100 podgan spustit v štali, bi bila katastrofa) in ne morem se posvetit vsakemu novemu mladičku in ga socializirat in razcartat. Imajo pa kletke, kjer imajo svoje zavetje, in prostor da lahko plezajo po tunelu in polički, iščejo in brskajo za hrano, hranim pa jih tudi z domačimi žiti, ter domačim sadjem in zelenjavo. (me pa mika, da bi jim napravil še večje ketke) Čeprav, kot sem že napisal, gojim podgane z hrano, pa sem zelo vesel, če jo kdo vzame za ljubljenčka in ji s tem omogoči lepše polno in dolgo življenje. Kar se tiče oddajanja živali, mladiče pustim pri materah čimdalje (vsaj en mesec ali več), s tem jim omogočim dober razvoj, materi pa pavzo pred naslednjim parjenjem. Premladih mladičev ne oddajam, tudi ne preslabotnih, če si kdo zaželi določene podgane in je še premlada mu svetujem da počaka. Tudi se bolj osvetim mladičem da me spoznajo in izgubijo strah pred ljudmi. Z boleznimi nimam problemov, tudi z raznimi deformacijami ne, tako da tukaj se ni za bat. Ker si želim da so zadovoljni tudi lastniki, ki jih pri meni vzamejo, jim ponudim pomoč pri kakršnih koli težavah z živaljo, v skrajnem primeru tudi zamenjavo, če kdo naleti na kašen trd karakter, ki se ne socializira in ni primeren za ljubljenjčka. Ta post ni reklama, tudi sam vas svarim, da pazite kje kupujete, vendar pa bi rad samo povedal da ni potrebe metat vse v isti koš, saj se ob kakšnih negativnih postih glede rejcev počutim rahlo užljeno. Lp | |
|
| |
sashka
Število prispevkov : 50 Join date : 25/01/2012 Kraj : mb
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sob Jan 28, 2012 11:52 am | |
| Jaz sem svojo "naročila" pri Zooticu. Ker sem tudi dobro poznala enega od zaposlenih sem ga seveda povprašala od kot dobijo živali in ali so zdravniško pregledane itd. Povedal mi je, da pač odvisno od povpraševanja, ampak enkrat tedensko se slišijo z rejko in ji povejo kakšne so želje kupcev oz kaj rabijo in ko ima kaj takega na voljo to dostavi in oni stranko pokličejo. Tudi pregledane bi naj bile. Tako sem tudi jaz povedala svojo željo. Sem kr precej časa čakala preden so me poklicali, da jim je ravnokar rejka pripeljala podganico, ki ustreza mojim željam in da jo naj pridem pogledat. Seveda sem takoj letela tja in ko sem vidla to mojo malo bitjece v tisti škatli kak me je zaspano ven pogledala sem se v trenutku zaljubila v njo! Ko sem jo "naročevala" sem med drugim tudi rekla, da bi rada dobila čim mlajšo, nekje mesec dni staro če je mogoče. Ampak, ker ta gospa tako mladih podganic še ne vzame od mamic je bila malo starejša. Tako, da sem tudi ob tem podatku dobila dober občutek, ker nekdo, ko bi mu bilo vseeno za žival bi jo pomoje kr dal.. bojo pa naslednje sigurno iz domače reje | |
|
| |
analog
Število prispevkov : 20 Join date : 20/01/2012 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Sob Jan 28, 2012 3:11 pm | |
| - sashka je napisal/a:
- Jaz sem svojo "naročila" pri Zooticu. Ker sem tudi dobro poznala enega od zaposlenih sem ga seveda povprašala od kot dobijo živali in ali so zdravniško pregledane itd. Povedal mi je, da pač odvisno od povpraševanja, ampak enkrat tedensko se slišijo z rejko in ji povejo kakšne so želje kupcev oz kaj rabijo in ko ima kaj takega na voljo to dostavi in oni stranko pokličejo. Tudi pregledane bi naj bile. Tako sem tudi jaz povedala svojo željo. Sem kr precej časa čakala preden so me poklicali, da jim je ravnokar rejka pripeljala podganico, ki ustreza mojim željam in da jo naj pridem pogledat. Seveda sem takoj letela tja in ko sem vidla to mojo malo bitjece v tisti škatli kak me je zaspano ven pogledala sem se v trenutku zaljubila v njo! Ko sem jo "naročevala" sem med drugim tudi rekla, da bi rada dobila čim mlajšo, nekje mesec dni staro če je mogoče. Ampak, ker ta gospa tako mladih podganic še ne vzame od mamic je bila malo starejša. Tako, da sem tudi ob tem podatku dobila dober občutek, ker nekdo, ko bi mu bilo vseeno za žival bi jo pomoje kr dal.. bojo pa naslednje sigurno iz domače reje
Tudi jaz sem jo naročila v Zooticu v Mariboru, in sem jo dobila v roku 1 tedna in sem zelo zelo zadovoljna! | |
|
| |
sashka
Število prispevkov : 50 Join date : 25/01/2012 Kraj : mb
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Pon Jan 30, 2012 10:05 am | |
| jaz sem čakala skoraj 1 mesec ampak se je splačalo! Ker je tak kul podgana, da ne moreš vrjet še kolegica s podganafobijo ji pusti, da jo pride povohat in jo malo poboža | |
|
| |
puhi
Število prispevkov : 7 Join date : 04/05/2012
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Tor Maj 29, 2012 9:38 am | |
| živjo. a ma mogoče kdo kakšno podganco za prodat imela bi 2 samički, seveda mladička ne preveč stare. če ma kdo bi bila zelooo hvaležna. sem iz kamnika | |
|
| |
spela
Število prispevkov : 10 Join date : 08/03/2013
| Naslov sporočila: posvojitev Pet Mar 08, 2013 11:50 am | |
| Pri nas doma smo našli podgane na kompostu, videli smo 2 zelo neplašni. Za 1 sumimo da je breja ker je 2x večja od druge. Pred dvema dnevoma se je še veselo ˝pasla˝ na kompostu sedaj pa je ni več na spregled, tako da mislim da je šla sedaj skotiti. Nastavili smo past in sedaj čakamo da se katera ujeme. Sicer sta videti zelo zdravi z lepim kožuhom.
Če bi koga zanimala posvojitev mu jih z veseljem odstopim. | |
|
| |
Margareta808
Število prispevkov : 4 Join date : 19/09/2013 Age : 36 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 19, 2013 5:09 pm | |
| Živijo, po nekaj časa sem se ponovno odločila, da bi imela 2 podgani, ampak jih ne želim kupiti v trgovini, najraje bi jih kupila od rejca. Zato me zanima če kdo pozna kakšnega rejca v Ljubljani ali okolici? Hvala za odgovor, Tina | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 19, 2013 6:17 pm | |
| Ponavadi je en oglas čisto dovolj Mislim, da forumskih podgan trenutno ni, sem pa na podarimo.si pred nekaj dnevi zasledila oglas, da se oddajata 2 samički. Ne vem pa, če še vedno, se splača pogledat | |
|
| |
Margareta808
Število prispevkov : 4 Join date : 19/09/2013 Age : 36 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 19, 2013 6:19 pm | |
| Se opravičujem, ampak sem bolj površno pogledala teme in sem spregledala temo iščem, kupim . No, hvala za pomoč. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano Čet Sep 19, 2013 6:24 pm | |
| Nič hudega | |
|
| |
Cocopuffs
Število prispevkov : 4 Join date : 05/10/2013 Age : 26 Kraj : Moravče
| |
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kje bi se dalo dobiti podgano | |
| |
|
| |