| Obarvanost in vzorci | |
|
+8elanor Cath Eva Dejan Sonii bolha Avalon AtLanT!da 12 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 6:50 pm | |
| http://www.hawthorn.org.uk/varieties.asp No, pojdimo se raziskovalce! Tole je stran o podgancah, na kateri so kr lepo predstavljeni barve, vzorci, kožuščki itd.! Če se vam da, lahko najdete, kakšna je vaša podganca! Ewo, moji sta: Nixie je Agouti Japanese hooded, Xena pa Black Japanese hooded. Hočm Seal Point Siamese !!!! kok so lepe!!! Pa Husky -> končno bomo vsi vedl kakšne so! | |
|
| |
Avalon
Število prispevkov : 180 Join date : 19/03/2009 Age : 30 Kraj : LJ
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 7:17 pm | |
| | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 7:22 pm | |
| Ojojoj kle pa mam en problem.. nikakor ne morem ugotovit, kašne barve je tamali xD Tavelik je pa beli albin, ampak ni čisto čisto bel- malo vleče na rumenkasto. Tamali.. ehh.. vzorec je incorrect hooded, barva pa.. ne vem no po teh slikcah mi še najbolj vleče na russian blue al pa chocolate.. ne vem no.. ker se mu mešajo barve. Glavco ma naprimer zgoraj bolj temnosivo-rjavkasto, ramena mu vlečejo na bolj rjavo, vrat pod gobčkom ma bolj svetlosiv, tisti njegov flekec na hrbtu pa je spet drugačen.. aja na trebuščku ma pa eno pikico ki je pa nekaj v stilu russian silver/american blue xD Ma preveč komplicirajo s temi barvami dej, js tega ne bi ločla tako podrobno, mi je skoraj isto xD | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 7:25 pm | |
| Ne boste vrjel...Iks je pa... [premor z bobni] albinka! A je blo težko ugotovit huh' | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 7:26 pm | |
| Tinka je bandet husky, Tomi pa hooded. Oba pa imata standart body.
Nazadnje urejal/a Dejan Čet Nov 12, 2009 11:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sre Nov 04, 2009 11:33 pm | |
| Pepe: Russian blue variegated Mici: Sable Burmese self (ampak ma trebušček mal šekast, tko da nevem. ampak essex ni, ker nima pikice na glavi ) Sej verjetno je mal sfaleno, ampak je pa najboljši približek :=)=: | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Nov 06, 2009 7:12 pm | |
| | |
|
| |
elanor
Število prispevkov : 185 Join date : 13/01/2009 Age : 28 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sob Nov 07, 2009 3:52 pm | |
| | |
|
| |
dejvid
Število prispevkov : 16 Join date : 16/06/2011
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Dec 09, 2011 7:49 pm | |
| Zanima me več o barvah podgan! katere imate, kakšne so vaše želje? Sam imam kar nekaj barvnih variant, med najljubšimi od mojih pa mi je bela z črnimi očmi. Izgledajo fantastično. Kolko sem bral na tujih forumih sem opazil, da je več takšnih variant (oz. več načinov) kako se pride do takšne variacije. Moje izhajajo iz ruske modre, če se ne motim, ki jim siva barva popolnoma zbledi, tako da ostane bela. Bledenje traja morda kakšno leto, da pride do popolne bele. rezultat pa je fantastičen! Rad bi pa imel še nekaj bolj plavega in siamsko varianto, za katero upam da dobim v bližnji prihodnosti!
Nazadnje urejal/a dejvid Pet Dec 09, 2011 8:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Dec 09, 2011 8:12 pm | |
| Meni osebno so najlepše siamke (če so pa zraven še dumbo IN rex, je pa to itak največji cuker, hehe), samo se mi zdi, da jih pri nas bolj ko ne ni za dobit... Drugače čisto bele podgance s črnimi očmi (tako daso že od rojstva bele), se dobijo tudi s parjenjem podgan s čimmanjšimi vzorci Ne vem pa, če so potem potomci 2 takih podgan spet lahko obarvani ali ne, se nisem šla tolko v genetiko spuščat. Al pa pač huskyji pogosto zbledijo čisto do bele, ampak tam se lahko baje zgodi, da jim tudi učki na rdečo potegnejo (tega sicer še nisem videla v živo, ampak sem brala na strani od ene rejke pa glede na to, koliko podgan ima, kar verjamem ). Drugače mi je pa tudi šampanjc/kapučino barva lepa, al pa modra, sploh, če je podganca cela take barve. No pa sej so vse lepe, kaj sploh govorim | |
|
| |
dejvid
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Dec 09, 2011 8:33 pm | |
| No, nisem ravno ziher, kako je z imenovanjem teh variant, vem da je husky varianta, ampak ne vem če se gleda le na vzorec ali na barvo... Ruska modra (se pravi siva, ki zbledi) in izgleda kot husky... zmeda priznam! no takšne imam jaz, ki potem zbledijo do bele.. Je pa fajn, ko lahko imaš najprej huskya pol pa belo z črnimi očmi! (2v 1) | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Dec 09, 2011 8:55 pm | |
| Mislim, da smo nekoč na forumu uspeli prit do zaključka, da je husky vzorec, ki zbledi, ne glede na barvo podgane. Po internetu sicer lahko najdeš še izraz "roan", ki pomeni isto. Po mojem da bi se tem tvojim podgancam potem reklo "husky modra" (ki ima pa pol spet več odtenkov, o ti zmeda ), kar pomeni da se skotijo kot modre podgance z vzorcem, ki potem zbledi. Se mi pa zdi, da podganica prej zbledi, če je svetlejše barve, ampak to je izključno moja ugotovitev ki ne temelji na nekih preveč poglobljenih raziskavah, samo logično se mi zdi tako... Evo, sem našla še temo, v kateri smo se pogovarjali o tem: https://podgane.slovenianforum.com/t598-husky-roan-podgane | |
|
| |
dejvid
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Pet Dec 09, 2011 9:44 pm | |
| Hvala to pojasni marsikaj | |
|
| |
Lucy27
Število prispevkov : 2 Join date : 14/04/2012
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sob Apr 14, 2012 8:56 pm | |
| Verjetno neumno vprašanje, ampak ali se pri podganah že takoj vidi če bodo imele rdeče oči ali črne (če gre za bele podgane s črnimi očmi ali albino)? Odločam se namreč za dve podgani in me zanima če se to že opazi ko so še čisto mlade, kerbi tudi na podlagi tega izbirala. Hvala. | |
|
| |
dejvid
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Sob Apr 14, 2012 9:32 pm | |
| Vidi se takoj ko odprejo oči. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Ned Apr 15, 2012 4:21 am | |
| Vidi se že prej, baje že prec drugi al tretji dan, ko se vidi tudi približno, kakšne barve bo kožušček/vzorec. Če bojo očke črne, se vidi tak temen "flek" tam, kjer ima oči, če ne je pa okrog očk svetel So pa BEW (black eyed white) precej redke, kolkor vem... kje si pa našla tako leglo? | |
|
| |
Lucy27
Število prispevkov : 2 Join date : 14/04/2012
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Ned Apr 15, 2012 3:50 pm | |
| V zeleznikih so... Niso se odprle oci bo pa kmalu baje hvala za odgovor drgac | |
|
| |
Kuku
Število prispevkov : 59 Join date : 14/10/2013
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Ned Feb 02, 2014 7:18 pm | |
| Mene pa zanima kdaj mladičkom zraste dlaka? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci Ned Feb 02, 2014 7:27 pm | |
| Puhek se začne pojavljat nekje pri enem tednu, nekje med 10 in 14 dnem so popolnoma odlakani. Takrat enkrat tudi oči odprejo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Obarvanost in vzorci | |
| |
|
| |
| Obarvanost in vzorci | |
|