| Godrnja...je kaj narobe? | |
|
+4vaychy Fiamma bolha Bonnie&Clyde 8 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
Bonnie&Clyde
Število prispevkov : 3 Join date : 07/10/2009 Age : 35
| Naslov sporočila: Godrnja...je kaj narobe? Sre Okt 07, 2009 7:04 pm | |
| Najina podganca tako nekako godrnja, brunda...ker sva nova v negi te živali naju zanima ali bi naju moralo skrbeti? | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Sre Okt 07, 2009 7:19 pm | |
| Hmm.. a je ta zvok kej podoben hropenju? Recimo kot da bi imela kakšno sluz nekje v dihalnih poteh al kaj takega? | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Čet Okt 08, 2009 6:38 am | |
| Odvisno če ta zvok podganca nalašč spušča ali je to kak zvok ki pride iz pljuč in bi nakazoval kakšno infekcijo. :/ Moja Lupa tudi zadnje čase godrnja in se sliši podobno kot mačje predenje oz. mešanica s človeškim godrnjanjem. Se komu sanja, kaj bi lahko blo? To sem opazila ko sem jo imela zunaj in nam je plezala po ramah. | |
|
| |
vaychy
Število prispevkov : 11 Join date : 12/07/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: godrnja Pon Avg 02, 2010 8:02 am | |
| Hei,hei.!
Včerej sem kupila novo podganco, (drugače imam že dve), ko sem jo prinesla gor in dala v kletko je bila čisto čudna. Sej je logično,ker je na novem,ni navajena lastnika. Samo ni pa normalno, da godrnja...
Sem jo opazovala,kako to izgleda,kadar godrnja in sm opazila, da je mogoče kej bolna, mogoče prehlajena.:S Ko sem jo dala k starejši, jo je samo povohala in šla stran kakor da se je boji..:S Res je čudna ta nova podganca...
Zanima me,kdaj podgane godrnjajo? Ko so jezne, jim kej ni prou... LoL :S
| |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Pon Avg 02, 2010 8:52 am | |
| Meni je ta stara podgana začela godrnjat, ko sem prinesla nove podgane in je vohal po kavču, kjer so se igrale! In ko sta se mu približala, je še bolj intenzivno in glasno godrnjal. Ko sva pa sama, pa vedno tišina. Mogoče res to iz jeze ali zanimanja? Ker drugače ni nobenih drugih zvokov še zraven. Če kdo najde kaj na to temo, naj sporoči, ker me res zanima | |
|
| |
Scaredy Rat
Število prispevkov : 96 Join date : 26/07/2009 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Ned Jan 23, 2011 3:56 pm | |
| Hehe, godrnjanje je res najbolši izraz za ta zvok.. tud sama mu tko pravim Moj Loki to namreč počne praktično ves čas, ki ga preživi zunaj kletke, tko da lahko zagotovim, da to ni znak kšne bolezni. Sem pa ravno tako firbčna kot vi vsi, in me preseneča, da še nikjer nisem zasledila kšne strani na internetu, ki bi razložila ta fenomen. Mogoče nisem iskala dovolj vztrajno, mogoče ne prav (ponavad sem se poslužila kšnga "grunting"), mogoče pa res še nihče ni prišel do dna temu zvoku. Zna bit, da nekatere podgance pač rade godrnjajo, ko grejo po svojih opravkih | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Pon Jan 24, 2011 10:19 am | |
| Od koleice podganček je godrnjal, ko je pripeljala novega podgančka in vsakič, ko ju je probala združit, je bilo to godrnjanje glasnejše - v glavnem, očitno je šlo za znak jeze/razdraženosti. Meni moji včasih godrnjajo, ko jih vzamem iz kletke pa hočejo dol z mene, včasih se pa zgodi tudi, da samo sedijo na rami in godrnjajo... Kaj pa vem, lahko da gre za dve različni vrsti tega zvoka? Včasih res izražajo jezo, včasih pa dejansko zadovoljstvo? | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? Pon Jan 24, 2011 2:54 pm | |
| Meni se tudi zdi, da sta 2 vrsti: godrnjanje in brundanje Pri prvem niso zadovoljni, pri drugem se pa topijo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Godrnja...je kaj narobe? | |
| |
|
| |
| Godrnja...je kaj narobe? | |
|