Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Kri pri izlockih & slabost

Go down 
+6
bolha
Eva
lenka
AtLanT!da
Nes
AcidX
10 posters
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
AcidX

Število prispevkov : 15

Kri pri izlockih & slabost Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 3:43 pm

Hey

Imam problem in sicer, prijateljicina podgana je od vceraj zelo slabotna, komaj se premakne, in ko lula izloca kri.Nikakor noce jesti...
Ko hodi izgleda kot da ima grbo, saj ima sprednje in zadnje tacke skoraj cisto skupaj.. ko je pa pri miru jih pa ima zeloo narazen... nikoli se ni imela tako tack.
Zelo ima tudi hladen kozuscek, sem jo dal v skatlo in zavil v dekco in je spala nekje 1-2h in je sama pricapljala ven, ampak je se zmeraj dosti hladna.
Prejle pa sem ji dal svezo vodo in jo je spila kar precej, in se kar na 1x zvila in zacela brcati z zadnjimi tackami in okamenela...no po parih sekundah sem jo spet spravil na noge in mi sedaj hodi po ramenih ampak zelo zelo pocasi, komaj se premika... a je to normalno ali je kaksna hujsa bolezen?????
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 4:22 pm

ni normalno, definitivno kj hujšega

Če jo lahko že danes spraviš k kakšnem dežurnemu veterinarju/zasebno prakso da jo pregleda, ti priporočam da to tudi storiš. Mogoče je kje odprto vsaj do 7ih? Če je, bi js prej poklicala in vprašala če bo kdo tudi mogoče malo čez delavnik počakal, da se podganico pripelje tja
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:07 pm

Se opravicujem za pozen odgovor.Sva zaspala ob gledanju tv-ja.
Edini problem je, ker veterinar tu v okolici Celja je v Laškem nekje bogu za hrbtom, in glede na to, da nimam avta je dosti problem :S a so kaksni veterinarji v ljubljani (centru)?
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:08 pm

koliko je stara? men deluje kot da je narobe nekaj s trebuščkom?? ali prebavili pač.. Če je starejša od 2 let je verjetno lohka tudi od starosti??
ja veterinarji so, za Bubo v Rožni dolini vem da je odprta vsak dan med 7h in 9h zjutri in sredo še med 17h in 19h..
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:24 pm

Recimo iz laškega najhitreje prideš do celjske veterine., če greš z javnim prevozom.Tam verjetno so mel kdaj kako podgano, za prvo pomoč pa stabilizacijo bi menda že znal uštimat. Lastnica ve, da nekaj ni vredu? Naj ti ona pove, kam jo običajno vozi.

Drugče je vet tud v dramljah v zavetišču Zonzani, sam sem ziher da podganic ne nosijo tja. majo nekega mladega veterinarja, mogoče se je kj učil že na faksu o podganah.

Drugih veterinarjev v regiji pa ne poznam, razen v Šentjurju pri Celju, Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah. Te odsvetujem, ker majo bolj izkušnje z mucami itd. pa mogoče kakšnem morskem pujsu. Pa še predaleč so.
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:25 pm

Huh stara je okoli pov leta.
Ampak je zanimivo, da ko kaka ne spusca krvi.Ko je pa lulala pri prijateljici pa je spustila kri.
Pri meni je spila zelo veliko vode in ni se nic lulala.Jedla ni pa je 2x spustila kakec.

Lastnica ve da je nekaj narobe a je mislila, da je podgana dobila menstruacijo in da ji zato tece kri.
Zanimivo je to, da predvceresnjem je se tekala ko nora, vceraj zvecer jo je pa prijelo in je bila cisto pri miru, kar se nadaljuje se danes.
Kje v Celju pa je veterinar, in koliko stane pregled oz. zdravljenje podganice ?
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:31 pm

a bi ji lahko naredil pire iz kakšnega graha + zraven prah zdrobljenih briketov?
Ponudiš na žlički, če bo mogoče hotla vzet. Ali pa jogurt, frutek in skrajem primeru čokolino.

če imate doma kako brizgalko, ji probaj čisto malo v gobček zlit ( recimo brizgalka za imunal, od kakihh kapljic za nos itd.)
Nazaj na vrh Go down
lenka

lenka

Število prispevkov : 128

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:34 pm

Čim prej k veterinarju Exclamation. Jaz ne bi preveč eksperimentirala doma, ker se sliši precej resno.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:42 pm

AcidX je napisal/a:

Lastnica ve da je nekaj narobe a je mislila, da je podgana dobila menstruacijo in da ji zato tece kri.
Zanimivo je to, da predvceresnjem je se tekala ko nora, vceraj zvecer jo je pa prijelo in je bila cisto pri miru, kar se nadaljuje se danes.
Kje v Celju pa je veterinar, in koliko stane pregled oz. zdravljenje podganice ?

Podgane nimajo menstruacije Smile In skrivajo simptome, če so bolane. Pokažejo se šele, ko je res že zelo hudo.
Koliko stane pregled težko rečem, to je odvisno od samega veterinarja. (moj v mariboru npr. zaračuna samo zdravila pa zdrv. storitve). Ne more pa bit to ne vem kako velik denar. Sej ti bo lastnica vrnela denar, a ne.
Recimo za antibiotike sem dala 3 evre.
Kje točno je vet ti pošljem na zs
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:46 pm

Bom jutri poskusil z grahom+briketi oz. z jogurtom+briketi.
Jo pa bomo peljali v ponedeljek zjutraj k veterinarju.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 6:53 pm

grah ni mišljen kot zdravilo! hotla sem samo predlagat, kako jo pripravit do tega da bi jedla.

In lepo lepo prosim, da jo peljete jutri. Sad :(Nočem delat po nepotrebnem panike, ampak morda ne bo preživela do ponedeljka.
Pa če realno gledamo, je to še skoraj 3 dni trpljenja. Kaj če jo zelo boli in bi ji mogoče lahko že jutri dali kake analgetike :S
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 7:03 pm

Problem je predvsem to, ker nas do nedelje ni doma, in zaradi tega jo lahko sele v ponedeljek odpeljemo Neutral
Prijateljica je rekla, da jo pripeljem v ljubljano v ponedeljek, in jo bo odpeljala k veterinarju.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 7:10 pm

Sad Sad
V glavem, podganca je nujen primer, k vetu mora.
Držim pesti, da naštudirate kakšno opcijo, da bo lahko že jutri oskrbljena.

Kako oblačilo iz flisa ji dajte, da bo na toplem. In na žlički ponudit hrano, ki naj ne bo premrzla. Pa tudi vodo je treba opazovat, da čim več spije.
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 7:19 pm

Tu ko smo sedaj nazalost nimam nic iz flisa :/
Imam jo v skatli, notri sem dal kar precej debelo dekno, in jo se pokril z njo.Lahko pa jo dam se v pleten copatek, in potem v dekco ce bo kaj boljse :/
K vodi jo pa skos dajem kadar pride iz skatle da pije.Prej sem ji dal popoldan malo sira, in ga je samo okusila in pustila.
Nazaj na vrh Go down
lenka

lenka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 7:53 pm

Tukaj nikakor ni dobro čakat do ponedeljka na veterinarja. Če vam je kaj do tega da ne bo trpela boste našli način, da jo peljete na pregled takoj ko bo mogoče torej jutri Exclamation
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 8:10 pm

lenka, trenutno sem v galiciji pri babici.Starsi pridejo sele v nedeljo, ker so odsli v tujino, tako da je dosti problem glede prevoza do Celja Neutral
V nedeljah pa vrjetno veterinarji ne delajo Sad
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Število prispevkov : 356

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 8:41 pm

Pokliči prijatelje, znance, sorodnike, kogarkoli, se bo že nekdo našel, ni tako daleč.
Podganica več kot očitno trpi in ni odgovorno čakati s pregledom! Sicer pa katerikoli veterinar bi za nujne primere počakal izven delovnega časa, mogoče lahko celo vprašaš če je možnost obiska na domu?
Pa upam da se tole čim prej uredi Neutral
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 8:45 pm

Samo še to - kje je pa lastnica?
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 9:31 pm

Ma nekako bomo ze zrihtali to.Nebom ji pustil umreti, pa ce se na rep postavi =))
Lastnica je pa na bledu...ona je tko rekla da naj jo kar spustim, da nebo pri meni umrla, ampak ni šans Shocked ... skupi bova sla dokonca ... ce ji je usojeno umret ta vikend, naj usaj umre v dobri oskrbi ne pa zavrzena Sad Sad Sad Sad
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 9:59 pm

Sem klical strica, in pride zjutraj ob pol 8 po mene, gremo k veterinarju.Upam, da mi bo ostala pri moceh do zjutraj, da jo pregledajo Neutral
Nazaj na vrh Go down
lenka

lenka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimePet Okt 02, 2009 10:26 pm

Super, da si zrihtal! Zdaj pa fejst držimo pesti za podganco.
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimeSob Okt 03, 2009 6:18 am

Pozdravljeni!

Podganca mislim, da je cisto malo boljse.Malo vec znakov zivljenja kaze, ceprav noce jesti se kr.Tako da sedaj se samo najemo, in jo odpeljemo veterinarju.Sporocim, kaj bodo rekli.
Nazaj na vrh Go down
AcidX

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimeSob Okt 03, 2009 8:31 am

Podganco so uspavali, ker nebi prezivela Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Meni se bo zmesalo res ... ni hujsega kot pa to, ko mi je rekla, zdaj se pa poslovte od nje in pridte na recepcijo Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimeSob Okt 03, 2009 8:35 am

Ojoj Crying or Very sad
Kaj pa ji je blo - težave s prebavili al kaj?
Nazaj na vrh Go down
bolha

bolha

Število prispevkov : 282
Kraj : Izola

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitimeSob Okt 03, 2009 8:39 am

ojojoj.. kakšen odnos pa ma ta lastnica do svoje živalce?? to, da bi jo kar spustila pa naj umre v naravi je namreč totalno neodgovorno. mislim, da bi taki ljudje morali prebrati vsaj kakšno knjigo o etiki in morali, preden se odločijo za žival Mad

no ja.. zdaj vsaj ne trpi več Neutral
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kri pri izlockih & slabost   Kri pri izlockih & slabost Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Kri pri izlockih & slabost
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next