| Samec ali samica | |
|
+27ini90 Cath Skinny Manca TediKa.* choo Katk. Tahun amphibium deguLady Avalon Eva Juni podgANA Nes Lee bolha Crickica Olivija elanor AtLanT!da sorrowsong Simonchy njana mamaF _panter_ Fiamma 31 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Ned Okt 25, 2009 4:49 pm | |
| Aja, pa saj to veš, da če boš imela samo eno podgano se moraš reees veliko ukvarjati z njo, ker če ne postane depresivna.
Drugače z dvema podganama ni bistveno več dela kot z eno, kletka je itak ena in samo tisto čistiš, malo več gre sicer hrane, ampak to so zanemarljivi stroški, pa še podganice se lahko zamotijo med sabo, če slučajno nimaš časa. Vem, da to ni odvisno od tebe, ampak poskušaj še malo prepričati fanta, je res bolje za podgano če sta dve. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Ned Okt 25, 2009 5:25 pm | |
| Ej, verjemi, je bilo že od začetka v mojem planu, da bi imela dve podganici, ampak bomo očitno vsaj za začetek furali z eno samo. Je tako, da je skoraj vedno eden od naju doma, tako da ji ne bo dolgčas, malo pa tudi upam, da se bo fant omehčal, ko bo videl živalco, in se bo strinjal, da vzameva še eno. No, verjetno eneGA | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Ned Okt 25, 2009 10:55 pm | |
| Verjamem, sej pri meni že nad eno niso bli navdušeni, sploh so mi pa vse nadaljne prepovedali. Zdej so pa že čist zadovoljni tud s tamalo, tko da se bo po izkušnjah sodeč verjetn tud tvoj dragi omehčau | |
|
| |
Avalon
Število prispevkov : 180 Join date : 19/03/2009 Age : 30 Kraj : LJ
| |
| |
deguLady
Število prispevkov : 16 Join date : 14/03/2010 Kraj : dolenjska
| Naslov sporočila: kastracija Ned Mar 14, 2010 4:14 pm | |
| če se odločiš za samca, ti priporočam kastracijo! | |
|
| |
amphibium
Število prispevkov : 12 Join date : 11/05/2010 Kraj : Portorož
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Čet Maj 13, 2010 5:35 pm | |
| hey. Jaz tudi razmišljam o podgani pa sem prebrala kaj ste do sedaj pisali.. nardila pluse pa minuse za vsak spol in ugotovila da bi kljub familji ki navija za samico raje mela samca | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| |
| |
Katk.
Število prispevkov : 15 Join date : 16/11/2009 Age : 28 Kraj : Moravče
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 4:22 pm | |
| Hej! S sestro bova verjetno imeli podganici, samo še ne veva, kateri spol naj uzameva. Bosta pa obe najini podganici istega spola. Po eni strani bi raje samičke, ker majo samci zelo velika moda, pa ker so manjše, po drugi pa bi raje samčka, ker so bolj crkljivi, moti me pa, da so večji... A samci po kastraciji nimajo več mod oziroma ali jim odrežejo cela moda? Sem videla, d je kar večina vas tuki (v tej temi) za samce. Pa če bi imeli samca bi ju vsekakor kastrirat dali Lp (: | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 4:31 pm | |
| Seveda jim odrežejo cela moda stran! | |
|
| |
Katk.
Število prispevkov : 15 Join date : 16/11/2009 Age : 28 Kraj : Moravče
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 7:52 pm | |
| Am, pri psih na primer, jim vzamjo samo nekaj ven in jim ne odrežejo celih mod. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 8:06 pm | |
| Po kastraciji in ko se rana zaceli se praktično ne vidi več, da je podganček fantek, razen po velikosti | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 8:08 pm | |
| No, pri podganah ne ostane prav nič mod, samo rozasta rita, kjer so bila prej moda. Tako da kar se tega tiče se ti ni treba nič bati. Aja, pa saj niso vsi samci zelo veliki. Pri mojih dveh je eden pač debeli bajs, ampak drugi je pa isto velik kot kaka malo večja punca. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 8:17 pm | |
| - Juni je napisal/a:
- No, pri podganah ne ostane prav nič mod, samo rozasta rita, kjer so bila prej moda. Tako da kar se tega tiče se ti ni treba nič bati.
Aja, pa saj niso vsi samci zelo veliki. Pri mojih dveh je eden pač debeli bajs, ampak drugi je pa isto velik kot kaka malo večja punca. Pri nas sta pa samički očitno manjši od samčka. Sicer sta stari pol leta, on pa 11 mesecev, ampak dvomim, da ga bosta dohiteli v velikosti. Se mi prav smilita, revi, kadar se moj debeluh odloči na njima zaspat | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Jan 17, 2011 8:29 pm | |
| - Katk. je napisal/a:
- Am, pri psih na primer, jim vzamjo samo nekaj ven in jim ne odrežejo celih mod.
Seveda jim odrežejo cela moda proč! Sem bila že večkrat na kastraciji zraven, tako da preverjeno! Razen če si ti to zamenjala s scrotumom, ki je v bistvu samo koža, ki pokriva moda. Tiso pa mnogo krat pustijo, ja. | |
|
| |
TediKa.*
Število prispevkov : 3 Join date : 18/01/2011 Age : 25 Kraj : Moravče
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pet Jan 21, 2011 1:07 pm | |
| No... em... jst sem Katjina sestra (na forumu Katk.). Ja, hvala za odgovore.. Jst sicer navijam za samičko, ampak nimam pa tut nič proti samčkom, tko d bova verjetno za mnenje vprašali še starša. Saj, če podgane sploh bojo, bojo verjetno bolj moje, ker sem kao bolj pridna ali nekaj takega. am... mormo samo še kakšno pametno leglo poiskat, da bi lahko mladički bili za oddat čez kakšen mesec ali dva. PS: če kdo pozna koga (na forumu) al pa bo imel leglo, naj mi (ali pa Katk.) prosim piše na zasebno sporočilo. Hvala. LP, Tadeja | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pet Jan 21, 2011 1:35 pm | |
| @Tedika: Spremljajta podforum Prodam/podarim, kjer lahko legla objavljajo le forumaši, ki imajo za to dovoljenje. Dovoljenje pa dobijo le tisti, ki parijo odgovorno, zdrave živali, skušajo izločevat dedne bolezni, ne parijo prepogosto, itd. | |
|
| |
TediKa.*
Število prispevkov : 3 Join date : 18/01/2011 Age : 25 Kraj : Moravče
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pet Jan 21, 2011 1:37 pm | |
| No, hvala. Bova spremljali. | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: samček vs. samička Ned Feb 13, 2011 7:51 pm | |
| Uzam samčka Js mam samca in samico in vem da bom naslednjič uzela 2 samčka So veliko bolj scrkljani.(mi pa ni bilo všeč uriniranje zato sem ga pač dala kastrirat..ti predlagam isto) | |
|
| |
Manca
Število prispevkov : 15 Join date : 05/01/2011
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Ned Feb 13, 2011 9:13 pm | |
| Ja sej bi jst tud mogoče pozneje vzela samčka. Sam, mi glih ta kastracija ni všeč, ker takoj košta.. =/ | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 7:26 am | |
| Pa še vedno boš plačala samo za enga, če daš kastrirat 2 ali 3! | |
|
| |
Manca
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 11:48 am | |
| A res? Tega pa nisem vedela A potem jst lahko kupim 2 samčka, pa ju dam kastrirat in bom plačala samo enega? | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 12:12 pm | |
| Sigurno ti bojo v vseh veterinarskih klinikah dali to možnost! Še vsakomur so! Pokliči malo naokoli in se pozanimaj! | |
|
| |
Manca
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 1:07 pm | |
| Mogoče pa res =D Samo še vseeno je tud če bo cena samo za enega 40€ al kolko že? In pač se starši gotov ne bi strinjal.. =/ | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 1:54 pm | |
| Eh ti starši. Kaj še vedno ni nikomur jasno, da če pride žival h bajti, da to pomeni odgovornost, in ja tudi denar je potreben... za bivališče, hrano, igrače, zdravila,... Potrebuješ tudi čas za živalco,... če tukaj fali 1 od elementov, bolje da nimaš živali! | |
|
| |
Manca
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica Pon Feb 14, 2011 1:58 pm | |
| Vrjemte, mamo psa in mačka.. in sta redno cepljena in na pregledih.. Pa glih zdej je biu muci na eni operaciji, in gre za to kar nekaj denarja.. bi gotov dal, sam če bi s samičko ceneje skoz pršl.. zakaj potem ne bi vzeli samičke.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Samec ali samica | |
| |
|
| |
| Samec ali samica | |
|