Evo da vam predstavim svoje ljubčke!
Vergil in Dante sta moji prvi podgani, sta husky podgani kupljeni pri rejcu v Celju, stara sta leto in sedem mesecev. Vergil je živahen in velik, vedno pripravljen biti glavni, zunaj pa se najraje zlekne v kot sedežne in gleda TV. Njegov brat je nekoliko manjši in zadržan, vedno pride pozdravit, ne mara pa vedno ven. Leta se mu že malo poznajo in je na eno oko slep.
Mesec starejša od njiju je Štefi, mešanka med dumbo in huskyjem, ki je k meni prišla od kolega, ki je zaradi selitve ni mogel obdržati. Ne vem, kdo so njeni starši, vem samo, da sta dve lastnici načrtno sparili svoji podgani in iz tega legla je kolega dobil Štefi. S fantoma se odlično razume in je z njima že pol leta v kletki, a očitno ni sposobna zanositi, ker ni bila še nikoli breja.
Karin je prišla iz Tukana, kjer sem se vanjo zaljubila, ko je plezala po steklu k meni. Je črna z belim trebuščkom in šapicami, konico repa pa ima rožnato. Kupila sem jo konec junija, s sabo pa je pripeljala presenečenje - dva tedna kasneje je skotila tri rožnate kepice. Te so zdaj Katsu in Natsu, rjavo bela hooded samčka, in Hiko, temen gol podganček, ki mora biti vedno glavni. Fantje so nedvomno plod incesta med materjo in sinom, saj je imela Karin v trgovini že mlade. Fantki bodo ostali doma, ker ne morem jamčiti za njihovo zdravje in jih nekomu podtakniti, zato pa se odločam med njihovo kastracijo in mamino sterilizacijo.