Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Sh.
Število prispevkov : 205 Join date : 02/09/2011 Age : 31 Kraj : Celje
| Naslov sporočila: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Sob Maj 11, 2013 2:50 am | |
| Mici (R.I.P. oktober 2014) Kupljena v Zooticu v Celju kot samček za družbo sedaj pokojnemu falotu Fammyju. Bila je še izredno majhna, prodajalka se je zmotila (seveda se je -.-), jaz pa sem še kakšen mesec ignorirala pomanjkanje mod, ker sem žverco pač vzljubila in si govorila, da je mladička pač še strah in vleče moda noter Seveda je Mali oz. Micen zanosil in postal Micena oz. Mici :PKljub prezgodnji brejosti je povrgla 9 zdravih mladičkov (moram se pohvaliti, da še vedno sledim vsem sedmim, ki sem jih dala naprej in so še vsi živi in do sedaj brez kakršnih koli zdravstvenih težav), ata pa smo dali kastrirat. Skratka, Mici ima sedaj že skoraj dve leti in izredno unikatno osebnost. Je izredno hiperaktivna (kar so podedovali vsi njeni mladički - od 5ih samčkov, ki sem jih vse podarila prijateljem in okužila svojo družbo s podganomanijo, je samo eden hruškast lenuh, kot se spodobi za samčka, ki bo konec poletja praznoval dve leti. Ostali štirje se še vedno vedejo kot mladički - še vedno so polni energije, izredno radi šibajo okrog, se igrajo in ravsajo ), trmasta (bitke za posteljo nikoli ne zmagam jaz), nekoliko ljubosumna (če pridete na obisk vas bo najprej poščipala v prste na nogah, mene pa ob vsaki priliki polulala), včasih malo neumna, skoraj neustrašna (boji se samo naše muce, kar pa ji ne prepreči romanja iz moje sobe v stanovanje, če pozabim odprta vrata), predvsem pa tako zelo radovedna, da je večini ljudi (in podganam) že zoprna (ko gremo prespat k fantu, on vedno znori, ker mu pride nagajat, ko on igra igrce XD). Iskreno, ob vseh teh puncah, ki jih imam, nobena ne premaga Mici v njeni živahnosti (: Pa brez skrbi ... mala ni tak alkoholik, kot je videti ... XD pivo je poskusila samo enkrat pri prijatelju (čeprav potem začuda ni hotla nehat skakat v flašo O.O ... prosim, brez komentarjev, da sem neodgovorna pošast, ki slabo skrbi za zdravje svojih ljubljenčkov :/)Črno/a (R.I.P., 26.11.'13) in Pikica (R.I.P., 29. 8. 2014) (uradno Blackie in Dot)Micijin podmladek, rojen 23. 8. 2011, ki sem ga obdržala na zadnji moment in ga nikoli nisem ''uradno'' poimenovala - imeni sta dobili po fizičnih lastnostih oz. lisah na njunih hrbtih. Po Mici sta vsekakor podedovali njeno živahnost, saj sta povsem podivjani. Ok, v zadnje pol leta sta se zaradi starosti nekoliko pomirili; v bistvu so se z nakupom velike kletke pomirile vse mrcine, saj jim gibanje v njej čisto zadostuje. Kljub temu, da je kletka večino časa odprta, gredo ponavadi iz nje samo spat v svoje najljubše kotičke moje sobe Črno oz. Blackie je tako velika in debela, da jo na prvi pogled zamenjaš s fantkom (ravno dva tedna nazaj smo bile skupaj s puncami pri fantu in je bila njihova izmena, da so spuščene po sobi - on ima namreč dva samčka. Jaz sem ravno pod tušem, ko moj pripaničari z besedami ''Freya je noseča! Nekako je zlezla v kletko k fantkoma!'' Okej, se tuširam naprej in razmišljam kam bom dala 6-12 mladičkov, ko že drugič vdre v kopalnico: ''Aja, sorry, Freya je ok, sem zamenjal tvoji dve podgani s svojimi, malo me še bega, da sta moja v novi kletki, tvoje so pa v njuni stari.'' XD). Ima precej ... hm, mačjo osebnost. Brez zamere, ampak lahko rečem, da je grozna, glasna prasička, saj vedno začne KRIČAT ko nora, ko se je nekdo dotakne. Magar sem to jst (rok se seveda ne boji) ali pa jo sestrica voha po ritki, ona se more bunit. Iskreno, tako vokalne podgane še nisem nikoli srečala XD Je kot piskajoča igračka, sedi v tvojem naročju in vsakič, ko jo rahlo stisneš za boke, zapiska :PKo pa se želi cartat, ponavadi jo čohljam po glavici, ko spančka, pa škrta z zobki ko nora. Mačja osebnost pač Pikica je nekoliko bolj plašna in nervozna, zato njene izbuljene očke pa njeni osebnosti še bolj pašejo (: Fino jo je hecat, ko skače okrog, priteče do tebe, ti pa narediš ''Bu!'' in se seveda ustraši, steče stran ... In je za sekundo spet nazaj. Ah, Lumpe so, ni kaj. Vse skupaj pa je izgledalo nekako takole:Takole nekako se je začelo ...^^In ko smo prvič odprli očke smo bili nekako takšni ...In pri skoraj štirih tedni že delamo bedarije ... Črno, Mici in PikiDee dee (R.I.P. - 30. 11. '13)Albino posvojenka, ki sem jo to zimo vzela kot odraslo, staro med pol in enim letom, od neke punce, ki zanjo ni imela več časa. Ima defektne zadnje tačke - njene zadnje okončine so nekoliko prevelike, zato je malo bolj počasna. Smešna je, ker ne zna čepeti kot normalna podgana ko npr. je in se spravi v zanimiv, napol ležeč položaj. Žal je nerodna na ožjih površinah, po katerih ne more hoditi, je pa dober plezalec - rešetke od kletke so zanjo naravnost zakon. Je prijazna, morda nekoliko bolj pasivna od ostalih (ja, ko sem začela posvajati druge punčke, sem ugotovila, da podganje samičke sploh niso tako grozno živahne - samo z mojimi je nekaj narobe XD), saj najraje samo zleze na ramo in opazuje svet okoli sebe. Ni videti, da bi jo njena napaka motila, je pa res, da je zato najbolj šibka v družinici, zato je tudi prva žrtev ugrizov ob ravsanju. Freya (R.I.P. - 24. 12. '14)Okrog osem tednov stara šampanjc albinka, ki jo imam šele tri tedne. Lahko samo rečem, da bo po nagajivosti nasledila Mici Eli in PetunijaGoli sestrici, skoteni v celjskem Zooticu. Po štirih tednih opazovanja legla, sem se nekako odločila, da povečam svojo družinico (ah, teh podgan ni nikoli dovolj XD). Sedaj sta stari že skoraj 6 tednov, pri meni sta dobra dva. Rasteta kot konoplja in vedno bolj nagajata svojim odraslim ''sestricam.'' Eli, temna, je nekoliko bolj zadržana, Petunija, svetla, pa bo odrasla v strašno nagajivko, saj je že po nekaj dneh začela nagajati ostalim puncam in skakati po njih. Kar je seveda noro smešno, saj je še čisto drobčkena. Skupaj s Freyo so zaenkrat še v ločeni kletki (ko me ni, seveda), saj ima ta velika še preširoke rešetke in moje male pošasti lahko potem enostavno odromajo kakat v mojo posteljo, ko mene ni doma :PNjihova kletka očitno ni dovolj dobra, saj so zadovoljne samo v ta veliki, skupaj z ostalimi podganami (: JulieHusky posvojenka, stara 4 mesece. Najnovejša izmed mojih otrok, ki sem jo posvojila med prazniki od osebe, ki jo je zaradi selitve morla oddati. Je velika, pogumna, izredno družabna in ... hja, nova alfa. Strašno radovedna, glasno škrtajoča ob igri in borbi ... Jo še učiim, da pride k meni, ko jo pokličem Čez mavrico: Jimmy, Lenny, Remmy, Fammy, Abby, Des, Maggie R.I.P. <3 Upam, da vam je bila moja predstavitev všeč in da nisem preveč zatežila s fotkami
Nazadnje urejal/a Sh. Pon Apr 06, 2015 12:22 pm; skupaj popravljeno 10 krat | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Sob Maj 11, 2013 3:08 pm | |
| Kakšna fajn druščina, juuj Tele gole podgane so mi pa vedno bolj zanimive, sploh če majo tak puhast nosek Kako jih imaš pa kaj na wc navajene? Lulajo povsod, ali uporabljajo wc? | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Ned Maj 12, 2013 9:53 pm | |
| Ja, tele gole so strašno hecne s temlem puhekom. Jih imam sedaj prvič in je ful zanimivo gledat, ker z rastjo tudi izgubljajo puh (rastejo seveda z vsakim dnem, danes me je skoraj kap, ko sem Eli v roko prijela XD), čeprav nekaj dlake seveda obdržijo (: So pa fenomenalne s telimi skodranimi brkeci, po katerih lahko res vidiš rex-a v njih - res izgledajo kot eni stari brkati gospodi pol Hja, glede lulanja ... Ker so punčke, so dokaj pridne. Je pa katastrofa, ko pripelješ domov odrasle podgane, ki prvi teden konstantno povsod lulajo, da se lažje znajdejo po novem teritoriju >.< Ni tak strašen problem, enkrat na teden (ponavadi ko čistim kletko) z alkoholnimi robčki pobrišem radiator, njihov ''most'' med kletko in mojo posteljo, nočno omarico in pa poličke zraven kletke, saj po kakšnem tednu rata malo mastno, ne toliko od lulanja, ampak tudi od njihovih tačk. Imajo pa v sobi svoj prostor za lulanje in kakanje, ja. Si so ga same izbrale in žal je za mojo posteljo, ki sem jo odmaknila par cm od stene, tako da imajo okrog in okrog podganjo avtocesto - ker je prehod ozek ravno toliko, da spravim vmes roko, se jim strašno dopade in je tudi njihovo najljubše igrišče (: In je treba spet vsake toliko posteljo povsem odmaknit, posesat bobke in vse s čistilom prebrisat -.- Bolj me jezi, da imajo na dnu kletke en kot za lulanje in kakanje, ki se ga strogo držijo, ampak so pa vseeno preveč lene, da bi vsakič šle kakšno nadstropje nižje in potrebe ne bi opravljale po poličkah, ki so plastične in seveda ničesar ne vpijajo - jih čistim na dva dni, ker mi drugače preveč smrdi. Ampak kakor sem že velikokrat rekla, če imaš podgane (ali pa katerokoli žival) res rad in ti vračajo vso to veselje in ljubezen, potem za njimi ni panike čistit (: No, vsaj meni ni | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Ned Maj 12, 2013 10:21 pm | |
| Aja, na tegale družinskega člana sem pa pozabila: Didi (ker ima isto ime tudi ena od mojih podgan, je to pol strašna zmeda XD) je naša muca, ki je pri nas že ene 7 ali 8 let. Je seveda prava mačja grofica, ki hodi po hiši kot da je vse njeno, joka, če si slučajno skupaj z njo v kuhinji, ker pač hoče jest in pa seveda spi po mizah in najmehkejših foteljih. Zakaj, ne vem Je pa tudi strašna lovka, saj živimo v podeželski vasi malo iz Celja in mora skoraj vsaki dan (včasih tudi večkrat na dan) prinest kakšnega ptiča, kuščarja, miško, voluharja, podgano ... enkrat je celo prinesla mladička krtka, ki smo ga seveda rešili, ker je bil preveč srčkana črna kepica, da se nam ne bi zasmilil in smo ga nesli kak kilometer od hiše, da nam ne bi vrta uničeval No, ja, ker je muca, naredi vedno masaker, ostanke pa seveda pusti na predpražniku, ki ga je potrebno vedno varnostno prestopiti, še zlasti, če prvi zjutraj zapuščate hišo Hja, in tu pride do mojih podganic ... Mačke se seveda bojijo, zato ji nekako ne dovolim v sobo, da ne bo brezveze strašila mojih malih Didi pa je seveda nekako bolj zabavna, saj podgane izredno rada opazuje, saj nekako ne razume, zakaj je njen plen tam in ona do njega ne more: | |
| | | choo
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Ned Maj 12, 2013 11:06 pm | |
| Haha, tole s prinašanjem "daril" pa poznam, ja Enkrat je bil fant bolan in je počival spodaj v hiši na kavču, vrata na vrt so bila pa odprta... No, mačka je šla ven in bila čez pol ure nazaj z miško, ki mu jo je prinesla v naročje. Revi ni blo nič jasno, zakaj ni navdušen nad njenim darilom Moji tudi povsod lulajo, ja. Kot, ki so si ga izbrali v sobi, je hvalabogu lahko dostopen (takoj za/pod kletko in ker je zadeva na kolesih, je pač ni težko odmaknit pa pobrisat ). Na poličkah (itak lulajo večinoma tja) imam pa jaz vetbed pa se kar fino obnese. Vsak dan ga zamenjam, poličke pa pomijem cca 1x na teden | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Pon Maj 13, 2013 2:21 am | |
| Jaz tudi ne vem, kaj bi, še ne bi bila kletka na kolesih, olajša čiščenje okoli kletke (: Ful rade namreč mečejo stvari iz kletke, ko se jih naveličajo, zlasti papirnate servete oz. wc papir, ki ga uporabljajo za gnezdenje - ko postane preveč umazan, ga enostavno vržejo iz kletke (Črna je glavna pri teh stvareh, zaradi nje ne dajem več starih časopisov in reklam pod steljo, ker je ponoči masaker xD No, ja, celo tako pridna je, da ko je zadnjič ugotovila, da površinsko čistim kletko - torej odstranjevanje ostankov hrane, polulanega papirja in čiščenje poličk -, da je začela nosit papir k meni in mi ga dajat v roko skozi rešetke xD lahko rečem, da je bila res zaželen pomočnik).
Sem pa mogla pogooglat, kaj je tale vetbed (: sem se pol spomnila, da sem ga že videla v videih na YouTube-u (: Zadeva se pri nas da dobit? Mogoče bi ga lahko uporabljala okoli postelje, da ne bo urin čisto uničil parketa (: in, pa, kako je cenovno s tem? Če ga menjaš vsak dan, ne pride to ful drago potem?
Lp (: | |
| | | choo
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Pon Maj 13, 2013 2:58 am | |
| Dobi se v trgovini Tom&Jerry (v Tacnu-Lj). Lahko greš osebno iskat al pa prek neta naročiš. Jaz ga imam kar za celo kletko, pa moram rečt, da je kar fajn Pere se v stroju, jaz grem edino s sesalcem čez, preden v stroj vržem, da se filter ne zamaši od vseh dlak/stelje za wc ipd. Tule je link do trgovine, kjer imaš napisane dimenzije in cene: http://www.zoopets.eu/index.php?page=shop.browse&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=54Če ga misliš imet samo za okrog postelje, niti ne bo treba menjat vsak dan. Zadeva je blazno vpojna (in najbolj fino je, ker vpije tekočino, ampak je po vrhu še vseeno suho), tako da jaz tepihe menjam šele takrat, ko začnejo smrdet. No, edino na zgornji polički, kjer večinoma lulajo, moram menjat vsak dan, ker lulajo hitreje, kot tepih vpija Tudi kar trpežni so, jaz jih perem recimo 1x na teden in jih imam od lani poleti, pa so še vedno ok, bo pa treba poleti najbrž kak bolj pogrižen in spran kos stran vržt in kupit novega Ne vem, če je res ceneje, kot stelja (če upoštevaš strošek elektrike in vode, ki jo porabi stroj za pranje + sam nakup Vet Beda), ampak meni se zdi bistveno bolj praktično Sploh, ker mam malo nerodno in precej veliko kletko. | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Tor Jun 04, 2013 1:37 pm | |
| Novi družinski člani, ki so se nam pridružili tri tedne nazaj: Matilda, Luna, Zoja, Alma, Kallisto in Poppy Matilda (R.I.P. 27. 11. 2014)Štiri mesece stara dumbo črna samička, posvojena poleg mladičev od nekega rejca, ki sicer podgane goji za kačjo hrano. (Ostale slikice in opise še dodam, ko bom imela voljo - opice nikakor ne znajo biti pri miru )
Nazadnje urejal/a Sh. Čet Nov 27, 2014 8:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | choo
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Tor Jun 04, 2013 1:43 pm | |
| A tole je ta grizoča mamica? Lepa lepa | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Tor Jun 04, 2013 6:02 pm | |
| | |
| | | juliett6
Število prispevkov : 36 Join date : 20/04/2012 Age : 30 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Tor Jun 04, 2013 7:33 pm | |
| Kere lepotičke so to, pa vse so taaaaak prisrčne, da jooj! Pa Matilda je prav prisrčna, ti le vztrajaj pri njej! | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Pet Jun 07, 2013 4:27 pm | |
| LunaMatildina sestrica, prav tako z dumbo ušeski in zelo svetlim, skoraj povsem zbledelim husky vzorcem (: Veliko manj ''skrbna'' mamica kot pa Matilda. Ugriznila bo samo v kletki zraven legla (sicer ni nikoli grizla, tudi kot breja ne), drugače pa ji je čisto vseeno za mularijo Je pa res, da tako kot Matilda naravnost sovraži kletko in hišico, ki sem jima jo vsaki posebej pripravila, da imata mir - vsake toliko se namreč odločita, da bosta mladičke preselile v nek XXY del sobe, v ta veliko kletko itd. Seveda je potem treba goliče iskati naokrog - oziroma sedaj zapiram njuno kletko in gledam, da sta na maksimalno pol ure nazaj pri mladičkih. Ne vem, no, z Mici nisem imela takih problemov O.O Njo sploh ni motilo, če sem ji šarila po leglu, jih je pač nazaj zložila kot je njej pasalo. Matilda pa skoraj doživi živčni zlom, ko ji sčistim kletko - četudi sta mladička v kletki, samo panično skače okrog in poskuša zgrist pot skozi rešetke, ker sem ji pač pobrala umazan papir iz gnezda >.< Kakorkoli, nazaj k moji Lunici <3 je mičkeno bolj plašna in zadržana, vendar pa se zelo zelo lepo obnaša, glede da sploh ni bila nikoli socializirana. Edino čokolade noče jest in jo malo bolj težko podkupujem, da me ima rada Evo, še slikice: | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Čet Jul 11, 2013 6:16 pm | |
| Alma in ZojaZoja mi je danes zaspala sredi postelje pa sem jo fotknila :PAlma in Zoja sta namreč nagajivi sestrici, ki nikakor ne znata biti pri miru - zato ju na forumu še nisem predstavila (fotke je res nemogoče dobit >.<). Kupila sem ju na sejmu eksotičnih živali in sta sedaj stari približno 3 ali 4 mesece. Sta vse, kar si lahko želite od podganic. Sta neverjetno prijazni in družabni - z njima se nikoli nisem bolj trudila kot z ostalimi, vendar imata tako unikatno, vsiljivo osebnost, ki jo ima tudi Mici. Neizmerno radi težita in skačeta na posteljo ob najbolj neprimernih trenutkih. Ne bojita se nikogar. Dovolita, da ju obrneš na hrbet in žgečkaš po trebuščku, ju vlačiš po rokah in jima težiš (: Radi lovita roko, Alma še posebej, in vtikata noske v vaša ušesa. Alma ti rada zleze na glavo, Zoja je pa seveda flegma in bo vedno zaspala na čisto odprtih področjih, kot je recimo sredina postelje, pisalna miza itd. Alma:Alma kakšen mesec ali dva nazaj, ko je še ni povsem pobledela (ko sem jo dobila, je bila povsem siva, z belim trebuščkom, smrčkom in belo pikico sredi čela)Hja, tule uničuje moj kaktus (ki je seveda brez bodicˇˇ) in pa nekaj knjig ...ZojaZoja in Alma med Poppy in Kallisto (ki ju bom še predstavila, samo, da bosta kaj pri miru ) dva meseca nazaj ...Takole smo izgubljali barvo ...... Zadnja dva meseca pa imamo še enega, sicer občasnega družinskega člana, ki sicer živi s sestro in njenim fantom v Ljubljani in pride občasno k nam na obisk: Waiwaia (upam, da sem prav napisala XD), krajše Waia, je sedaj štiri mesece stara škotska mejna ovčarka (Border Collie). Ful obožuje moje podgane, odkar jih je dva meseca nazaj odkrila, jih hodi gledat v mojo sobo, mahat z repom in jokat in bevskat v kletko (Škoda, da nimam fotke, ko je še čistominidvamesecastardebil )And the feeling is mutual XDAlma je namreč čisto preveč radovedna in neustrašna - veliko smrdečo pošast je namreč treba čisto prevohat in jo pogrickat v rep in tačke (Žal imam samo tole fotko, tiste z grickanjem so povsem zamegljene :/)Pa še ena bolj demonska ... Mnja, sedaj pa k malo bolj žalostnim novicam ... Naše muce Didi ni več :/ Žal ne vemo, kaj se je z njo zgodilo, saj en dan, sedaj je od tega malo več kot en teden, enostavno ni več prišla nazaj. Lahko, da jo je zbil kakšen avto (na glavno cesto si sicer ni upala, ampak nikoli ne veš ...), je pojedla kakšen strup (enkrat je kot mladič pojedla strup za podgane, ampak je se zlizala brez veterinarske pomoči), jo je dobila kakšna divja žival (letos smo imeli blizu hiše lisičje leglo, enkrat sva z sestrinim fantom skoraj povozila dva mladička) ali pa je enostavno šla nekam umret, kar jst iskreno upam. Nenazadnje, imeli smo jo skoraj deset let. Je pa bila sterilizirana, tako da se ni nikoli oddaljevala od hiše in je vedno prišla nazaj v roko 24 ur Je bila super muca, ki nam je redno nosila darila na predpražnik, se cartala samo, ko je njej pasalo in spala na najbolj zanimivih mestih, tako da si se vedno smejal, ko si jo našel (recimo na vrhu sušilnega stroja, ki je tik pod stropom ali pa na kuhinjski mizi). Didi, R.I.P., vsi te zelo pogrešamo ... tvojih skodelic za hrano in vodo še vedno nismo umaknili Evo, pa še zadnja fotka, ki jo imam, ko se je nekako uspela splaziti k mami v spalnico, ko je bila ona v službi: | |
| | | choo
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Čet Jul 11, 2013 6:30 pm | |
| Sožalje za muco Žal se to pogosto zgodi pri zunanjih mačkah, tudi če prej toliko in toliko let ni bilo nič narobe... Tale kužica je pa eno malo nagajivo bevskalo, tolk da boste vedli Ampak toooolk luštna. Pa ti noče nič podgan pojest? o.O Alma in Zoja sta pa tisti dve, ki jih je bla cela soba polna in sta zlezli povsod, ane? Faci mali luštkani <3 | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Pet Jul 12, 2013 3:24 pm | |
| Jah, pri teh mucah je res to tko. Sej smo vedli, da se bo enkrat to zgodilo, sam ne še :/ se mi pa vseeno zdi, da je prav, da je bila zunaj - je bila zato res prava mačka, ki je zunaj na terasi naredila pravi masaker z nekim ubogim vrabčkom, po pojedini pa je prišla žicat za brikete in se ti potem cartat na kavč, na katerem je seveda kraljevala ona xD Psička je živa groza hiperaktivc mali xD hm ... Se je res nekaj oblizovala, ko je gledla Almo na moji rami, sej na tej fotki jo res močno držim za vrat, da ne bi kaj naredila podganici (: po moje bi se verjetno rada igrala z njimi, ni pa šans, da jim pride blizu, brez da jo jst držim ali pa so v kletki, ker bi jim 100% zavila vrat, nalašč ali ne :/ se je pa 'gane čist nič ne bojijo, tudi če laja na njih ... V bistvu so ful radovedne, Alma in mladički še posebej xD ko jih je pa muca prišla gledat v sobo, si pa še cel dan potem niso upale iz kletke zaradi vonja. Očitno so vedele, zakaj se gre Uh, s tem vonjem sem se spomnila - ko sem šla prvič v Lj, kar sem imela te podganice zdej (takrat so bili še Fammy, Mici, Črno in Piki sami), so se me po prihodu nazaj ful bale. Po glasu so vedele, da sem jst, ampak sem očitno s sabo prinesla nek vonj, ki so se ga bale. Dokler nisem šla pod tuš in spat v svojo posteljo, so ble čist paf. Zanimivo, ne? In ja, tisti mali tečnobi, ki sta nonstop težili, ko sta prišli po mladičke, sta res Alma in Zoja^^ Ampak vsaj ne ščipata, Didi in Matilda neznance hodita grizt v stopala, hudobnici xD Drugače pa, kako je mišek? Nejc, moj fant je mladička (eden je Kepler, drugi pa še nima imena) že kar združil z Digijem in Zigijem (ta je krstil njegov mlajši bratec xD). Sem kar malo paniko zagnala, da bosta polkilski pošasti pobili malčka, ko jih nihče ne nadzira, ampak sem danes tu in ugani - ful se lepo razumejo dominirajo se ne, razen ko ju tavelika upokojenca čistita mogoče kdo zapiska, drugače pa lepo spančkajo skupaj^^ Ampak se bo po moje to spremenilo čez kakšna dva tedna, mogoče mesec, ko bosta tamala postala konkurenca in bosta tudi sama postat glavna - jst sem mela iste izkušnje, ko sem nove micene notr prinesla - je bil en mesec mir, pol so pa začel. Ampak se bodo pa vsaj prej spoznali (: Mimogrede, choo, te lahko prosim, da na fb še enkrat folk opomneš, da imam še dva mladička za naprej? Sem dala tudi na bolho^^ res ti hvala (: | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Sob Jul 20, 2013 2:04 pm | |
| Predstavljam Keplerja, Luninega otročička, ki ga je posvojil moj fant Miško sedaj ni več ravno otročiček, ampak že kar ''orng'' debeluh Slikice pa dodajam samo zato, ker je mali navdušen nad nadomestno kletko za fantke (v katero gredo njegovi fantki, ko pride moja delegacija podgan z mano sem in prespi v večji kletki ...) - ful se rad namreč stišči spat na vratca od kletke, ki so oblikovana kot jasli, ali pa kar na napajalnik z vodo: (In NE, nisva ga midva tja položila - moj dragi namreč trdi, da nama nihče ne bo verjel, da ga nisva midva takole naštimala XD) (tule se je žal že zbudil zaradi flasha in se na fotki nekak ne vidi, ampak mali je dejansko zadremal na napajalniku XD) | |
| | | choo
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Sob Jul 20, 2013 2:18 pm | |
| Hihi, kakšne poze to najdejo... | |
| | | Sh.
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes Sre Nov 27, 2013 4:21 pm | |
| Zigi, Kepler, Heinlein, Romul in Rem... so fantovi samčki, ki jih enostavno moram predstavit Zigija je moj fant Nejc posvojil od svojega mlajšega brata. Je Micijin sinček, ki je skupaj s svojimi sestricami in bratci na svet pokukal 23. 8. 2011. Sedaj je seveda ena ogromna, lena hruška (: Kepler, Heinlein, Romul in pa Rem so Lunin dumbo podmladek, rojen 5. 6. 2013. Kepler (ki ste ga že lahko videli na slikicah) in Heini sta huskyja, Kepler je nekoliko večji in pa bolj rjavkast ... ter pa nekoliko bolj plašen od svojega brata. Romul in Rem pa sta gola albino dvojčka, radovedna navihančka, ki ju je ful težko ločit med sabo. Romul je malo večji ... Kepler: Heinlein: Romul & Rem: Dodajam pa še eno slikico moje Mici, ker si pač ne morem pomagat ... P.S. Se opravičujem za slabo kvaliteto slik, ampak saj veste, kakšen šport je tole fotkanje podgan | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes | |
| |
| | | | Julie, Eli, Petunia, Luna, Zoja, Alma, Agnes | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|