| Doma pripravljeni briketi | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Fabio
Število prispevkov : 43 Join date : 30/04/2012 Age : 28 Kraj : Murska Sobota
| Naslov sporočila: Doma pripravljeni briketi Pon Apr 30, 2012 2:05 pm | |
| Ko sem malo prebirala teme, sem opazila, da nekatere podgane puščajo določene sestavine v domači mešanici hrane. In ker sem trenutno v polnih pripravah na sprejem nove članice sem malo razmišljala kako bi lahko preprečila, da bi moja bejba puščala hrano. Prišla sem na idejo, da bi zmlela sestavine, ki so tukaj na forumu priporočene za mešanico oz. na nek način obvezne za zdravje podgan. V to ''moko'' bi potem zmešala jajca, olivno olje in vodo. Iz te mase bi potem oblikovala briketke in jih spekla. Sedaj me pa zanima vaše mnenje, ker jaz sem še zelo zelena na tem področju... | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Pon Apr 30, 2012 2:17 pm | |
| Jaz sem tudi razmišljala, da bi naredila kaj na to temo (čeprav moji pojejo vse iz mešanice, ampak ker jih je več, verjetno ne pojejo vsi enako vsega...), samo ne vem, koliko časa bi potem te briketi "držali". Pa oblikovanje briketov bi bilo najbrž manjši problem, ampak po mojem je za probat | |
|
| |
Fabio
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Pon Apr 30, 2012 2:26 pm | |
| No, jaz sem se kar spravila zraven in eno maso naredila Če bi res doma pripravljala brikete, bi jih pekla enkrat tedensko, da bi bili vsaj približno sveži čez ves teden. Z oblikovanjem pa je res eno veliko packanje, ker je masa zeeelo lepljiva | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Pon Apr 30, 2012 2:34 pm | |
| Poročaj potem, kaj je ratalo | |
|
| |
Fabio
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Pon Apr 30, 2012 3:04 pm | |
| Nastali so bolj piškotki kot prav briketi. No, jaz sem naredila takole: 2 merici polnovrednega riža 1 merica polnovredne pšenične moke pirine moke pšeničnih otrobov ovsenih kosmičev rženih kosmičev praženih sojinih kosmičev ajde prosa Vse zgoraj našteto sem zmlela skupaj, da je nastala ''moka''. V eni večji posodi sem dodala eno jajce(delala sem z zelo majhnimi količinami, tako da je bilo eno jajce dovolj), olivno olje ter mešanico semen za peko kruha(lanena, sezamova, sončnična in bučna semena) in vodo ter vse skupaj dobro pregnetla(PACKARIJAA ). Oblikovala sem takšne majhne krogce s premerom 4 centimetre in debeline 0.5 centimetra(ŠE VEČJA packarija). Pečico sem segrela na 180°C in tele zmazke pekla pol ure. Glede na to kako fino je dišalo in da so vse sestavine namenjene prehrani ljudi sem en piškot pojedla in izkazalo se je, da je to super okusna zadeva Kako bi bilo pa podganicam všeč pa nevem, ker jih nažalost (ŠE) nimam | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Sre Maj 02, 2012 12:13 pm | |
| Krasna ideja, edino jajc jaz ne bi dajala zraven. In celotna receptura ima preveč beljakovin, drugače pa Ni treba oblikovat nobenih briketov, enostavno razvaljaš na kvadrat in ko je spečeno, samo nalomiš na kose. Ali pa v obliki piškotov, to tudi gre. | |
|
| |
Fluffs
Število prispevkov : 6 Join date : 02/05/2012 Age : 25
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Sre Maj 02, 2012 12:24 pm | |
| A imaš že podgano? Je kdo že probal to mešanico na podgani ? | |
|
| |
Fabio
| |
| |
Fluffs
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Sre Maj 02, 2012 4:34 pm | |
| Če se ne motim moraš izključiti nekaj žitaric (semen..) Pa zelloooooooo veliko sreče s podganico!!!! | |
|
| |
Fluffs
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Sre Maj 02, 2012 4:37 pm | |
| Jaz ne smem imeti podgane . Moji starši pač . Podgan ne marajo ker jim je ime podgana, pa ker gledajo nanje iz zgodovine (kuga) uboge podgance pa sploh niso bile nč krive če že bolhe. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi Sre Maj 02, 2012 9:26 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Doma pripravljeni briketi | |
| |
|